Rehab voor Little League Elbow Injuries

Rehab voor Little League Elbow Injuries

Little League elleboog is de naam van de aandoening veroorzaakt door repeterende beweging die de verbinding van de elleboog op het punt waarop het opperarmbeen, de humerus, aan beide onderarm botten, de ulna en radius beïnvloedt. Volgens het Children's Memorial Hospital, het is een van de meest voorkomende verwondingen van jonge honkballers en typisch beïnvloedt kruiken tussen de 9 en 14 jaar oud. Revalidatie wordt gebruikt om de elleboog te behandelen en terugsturen naar vormspel.

Little League Elbow

De technische naam voor Little League elleboog mediale epicondyle apophysitis. Het beïnvloedt de groeiplaat - een zacht oppervlak van de groeiende botweefsel bij kinderen en adolescenten - in de ronding van de humerus specifiek bekend als de mediale epicondyl, dat de bevestigingsplaats voor de verschillende spieren en ligamenten in de onderarm die gemakkelijker de handeling van het werpen. Ontsteking en irritatie kunnen ontwikkelen wanneer nadruk wordt gelegd op de groeiplaat van de arm.

Behandeling

Omdat de symptomen alleen versterkt door verdere activiteiten van de arm rest is meestal de meest belangrijke aspect bij de behandeling van Little League elleboog. Ijs wordt ook toegepast op de zwelling te verminderen. Als de elleboog blijft worden verergerd door stress, kunnen de ligamenten en pezen uit de buurt van het bot volledig scheuren, waarvoor vaak chirurgie, vooral bij meisjes ouder dan 12 jaar en jongens ouder dan 14 jaar. Fysiotherapie wordt vaak aanbevolen om kracht en stabiliteit te herstellen aan het gewricht. Het wordt ook gebruikt om de nadruk gelegd op de elleboog verminderen en het risico dat zij een letsel.

Fysiotherapie

Alleen een arts of medisch professional kan een specifiek trainingsprogramma voorstellen en eventuele persoonlijke fysiologische problemen en vragen omgaan met de voortgang van de behandeling. Het is niet aan te raden dat u aan boord voor een therapie programma op uw eigen. Een aantal van de voorgestelde oefeningen kunnen zijn: de extensie van de pols, die is als een pols krullen, maar met de palm gezicht naar beneden; een pols pronatie / supinatie, het draaien van de palm naar boven en gezicht naar beneden met het gewicht in de hand; een scapulier terugtrekken met behulp van een therapeutische band, terug te trekken met beide handen; een scaption, het verhogen van je wapens in een V-formatie naar schouderhoogte; en de muur push-ups. Je moet alleen een fysieke therapie programma wanneer spanning op de elleboog niet langer verdere schade en irritatie kunnen veroorzaken starten.

Tijdsspanne

Fysiotherapie kan zo lang duren als 3-6 weken, of net lang genoeg om een ​​volledige waaier van beweging en de juiste kracht in de arm en bovenrug vast te stellen, waarna een trainingsprogramma zal worden gebruikt om de werper geleidelijk terug te keren naar zijn of haar vroegere spelen vermogen. Het zal nog vier tot zes weken, afhankelijk van vele verschillende factoren, voordat het mogelijk is om opnieuw gooien in games.