Regels voor het spelen van basketbal

Basketbal is een van de meest populaire sporten ter wereld. Het is een top-level kijksport gespeeld op de professionele, college en de middelbare school niveau, en het is een van de meest gespeelde deelnemer sporten ter wereld. De regels van het spel zijn niet ingewikkeld, maar ze moeten behendig worden toegediend door scheidsrechters om het spel te bewegen soepel te houden.

scoren

Alle wedstrijden worden bepaald door de lijn halen. Het team dat de meeste punten scoort in vier kwartalen of twee helften wint het spel. Punten worden gescoord op schoten van het veld, schoten van buiten de three-point lijn en schoten van de vrije worplijn. Een schot van het veld dan tien punten zolang het binnen de drie-punts lijn, die 20 voet, 9 duim van de mand. Elke opname die met succes is gemaakt van buiten deze afstand is drie punten waard. Als een speler is vervuild en bekroond vrije worpen door de scheidsrechter, elke vrije worp is één punt waard.

De rechtbank

Een basketbalveld is 94 voet lang en 50 voet breed. De rechtbank heeft een bord met een rand op het op elk uiteinde. De rand is 10 voet van de grond en de straal van de velg 18 inch. De afstand van de vrije worp lijn op het bord is 15 voet. De breedte van de baan voor de mand, vaak aangeduid als de "geschilderd" is op 12 voet.

Overtredingen

Basketbal wordt beschouwd als een non-contact sport en dat betekent dat de spelers contact met elkaar niet voor dat doel zou moeten starten. Overtredingen worden opgeroepen om te duwen, vasthouden, slapping of het instellen van een illegale pick. Als een speler te schieten toen een van deze fouten wordt genoemd en het schot niet in te gaan, krijgt hij twee vrije worpen. Als het schot doet gaan, krijgt hij een vrije worp. Als het aanvallende team begaat de fout, het verdedigende team de bal krijgt. Een speler die begaat vijf fouten wordt gezegd te zijn vervuild uit op de middelbare school of college-niveau en kan niet opnieuw in te voeren van het spel. Een pro-speler maakt na de zesde fout.

schendingen

Als een speler een overtreding begaat zoals reizen, dubbel-dribbel, doel-tending of een dubbele-dribbel, het andere team krijgt de bal. Deze schendingen worden niet beschouwd als overtreding.