Regels en Tips voor basketbalwedstrijden

Regels en Tips voor basketbalwedstrijden


Basketbal regels, hof afmetingen, uitrusting en game lengtes afhankelijk van locatie. De National Basketball Association, de Women's National Basketball Association, de Olympische Spelen, de National Collegiate Athletic Association, middelbare school competities, jeugd competities, straat bal en pick-up hebben allemaal hun eigen regels. Bijvoorbeeld, de WNBA bal is kleiner dan de NBA bal. NCAA spellen hebben twee 20 minuten helften tijdens het NBA-wedstrijden hebben vier 12 minuten kwartalen. De regels die in dit artikel gelden voor NBA games.

Rechtbank

De optimale grootte voor een basketbalveld is 94 bij 50 voet. Een 18-inch diameter metalen ring (basket velg) projecten horizontaal over het speelveld van een verticale bord geplaatst net binnen beide einde lijnen van de rechtbank. Het mandje velgen zijn parallel aan en 10 voet boven de rechtbank vloer. Een netto hangt aan elke mand rand. Aan elk uiteinde van het speelveld, is er een vrije worp lijn 15 voet in de voorkant van het bord. Per definitie, de ruggen van de borden zijn out of bounds.

Tijdsspanne

Het team met de meeste punten aan het einde van de 48 minuten van het spel wint. Als er een gelijkspel, de teams spelen op 5 minuten overtime. Indien de overwerk periode eindigt in een gelijkspel, de teams spelen nog 5 minuten overtime. Het spel eindigt als één team scoort meer punten dan het andere team tijdens een 5-minuten overtime.

spelers

Elk team moet vijf spelers op het veld te allen tijde tijdens een wedstrijd. De meest voorkomende team line-up bestaat uit een centrum, power forward, kleine voorwaarts, shooting guard en point guard. De aangewezen teamcaptain is de enige speler in aanmerking komt voor een ambtenaar te vragen over de regel interpretatie.

ambtenaren

Games ambtenaren in de NBA zijn crew chief, twee scheidsrechters, een officiële scorer en twee tijdwaarnemers.

Verlies-van-Possession Sancties

Basketbal regels beperken de tijd voor sommige acties. Wanneer deze regels zijn gebroken, de straf is het verlies van balbezit. Voorbeelden hiervan zijn een team niet aan de bal over midcourt krijgen binnen 8 seconden, een speler in de aanval nog in de "sleutel" meer dan 3 seconden en een team niet aan de rand binnen 24 seconden van de bal verwerven geraakt. "Losing" een bal out of bounds of "reizen", terwijl dribbling resulteert ook in een verlies-van-het bezit boete. Het plegen van een losse-ball fout in plaats van netjes terug te kaatsen een dolende schot resulteert ook in balverlies.

goaltending

Goaltending gebeurt wanneer een speler op de verdediging raakt een bal op zijn weg naar beneden in de richting van een mand. Wanneer een ambtenaar van mening dat de bal had in ieder geval de mogelijkheid van het raken van de velg, hij laadt de verdediging met goaltending. De schietpartij team krijgt de punten voor een succesvolle mand.

persoonlijke Overtredingen

Spelers die houden, sloeg een tegenstander met een hand, arm, elleboog, been, knie, voet of lichaam, of lading in een tegenstander zijn het plegen van een persoonlijke fout. Toen het team in de aanval een fout begaat, het resultaat is een verlies van balbezit. Als het verdedigende team begaat een overtreding op een speler in de handeling van het schieten, de officiële geeft vervuild speler één, twee of zelfs drie vrije worp shots. Een speler die niet in de handeling van het schieten wanneer ook vervuild ontvangt vrije worp shots als de tegenstander al vier of meer ploegfouten in het kwartaal.

Spelers ontvangen van een zesde persoonlijke fout tijdens een wedstrijd "bevuilen out" en kan niet spelen tijdens de rest van het spel.

scoren

Een doelpunt telt als het verlaten van de handen van de schutter voor het schot klok of time klok afloopt.

Een mand gemaakt van op of in de drie-punts lijn telt als 2 punten. Een mand gemaakt van buiten de drie-punts lijn telt als 3 punten.

Wanneer er een fout optreedt en een speler van het team vervuilde krijgt één of meer vrije-worp kansen, elke vrije worp basket telt als 1 punt.