Reden voor Numb ToesExtremiteiten als tenen kunnen numb gaan voor een verscheidenheid van redenen, variërend van intermediaire gebrek aan omloop strakke schoenen of meer ernstige nerveuze aandoeningen. Een diagnose kan moeilijk zijn, tenzij de patiënt volgt de verdoving precies opnemen wanneer de sensatie plaatsvindt maken. Artsen moeten een aantal zaken te controleren om uit te sluiten ernstige aandoeningen.

Breken

Gebroken tenen zijn vrij algemeen en niet altijd een persoon te schakelen. Een gebroken teen kan het gevolg zijn van een val of reis en niet eens worden opgemerkt door degene totdat de zenuwen beginnen te kloppen en gevoelloosheid volgt. Blauwe plekken en zwelling zal meestal begeleiden de gevoelloosheid, met vermelding van de mogelijkheid van een breuk.

Schoenen

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan die schoenen worden gedragen tijdens de verdoving plaatsvindt. Terwijl schoenen comfortabel voelen, kunnen ze worden afgesneden een belangrijke bloedtoevoer die geen andere dan de verdoving ongemak veroorzaakt. Schoenen die te strak gebonden kunnen worden losgemaakt zodat het bloed kan stromen. In veel gevallen zijn de schoenen te smal en druk net boven de tenen wanneer de zenuwen zitten hoger op de voet. Voeten zwelling tijdens het wandelen ook aangeven dat de schoenen zijn te strak. Omgekeerd, schoenen die te los zijn zou de tenen veroorzaken te krullen tijdens het lopen, die ook kan leiden tot gevoelloosheid.

Perifere neuropathie

Wanneer bloed stopt stroomt naar de tenen, kan dat een teken van perifere neuropathie. Veel mensen die hebben gerookt al jaren en zijn meer dan de leeftijd van 40 jaar lijden aan deze aandoening die ervoor zorgt dat hun tenen te verkleumd gaan. Gevoelloosheid is een symptoom van progressieve diabetes en kan leiden tot gevoelloosheid en de bloedstroom. De kleine aders die zich uitstrekken tot de tenen worden vernauwd en de tenen beginnen te kleuren wenden naast het feit verdoofd. Onbehandeld, perifere neuropathie kan leiden tot amputatie.

Multiple sclerose

Voor sommige, multiple sclerose (MS) begint langzaam. Een van de eerste symptomen van de ziekte een tintelend gevoel in de tenen. De tenen gevoelloos vanwege de verzwakte toestand van de zenuwen en het onvermogen van de zenuwen overbrengen van berichten door het lichaam. Gevoelloosheid in de extremiteiten zoals tenen en vingers vaak de eerste zichtbare gevolgen van de ziekte. In combinatie met een verlies van evenwicht en wazig zien, moeten patiënten worden gecontroleerd voor MS.

Ziekte van Raynaud

ziekte van Raynaud is een circulatoire conditie dat de extremiteiten zoals tenen en vingers tintelen en gevoelloos bij blootstelling aan kou of wanneer de patiënt onder stress veroorzaakt. De reactie op kou en stress veroorzaakt de bloedvaten te vernauwen en te verzenden een tintelend gevoel door de tenen. Vaak is de tenen het gevoel dat ze in slaap viel. Experts van de Mayo Clinic zeggen dat de ziekte van Raynaud wordt meestal gevonden in mensen die in koudere klimaten en is meer een last dan een ernstige aandoening.