Red Bruise-achtige uitslag op een Peuter & # 039; s Enkels

Red Bruise-achtige uitslag op een Peuter & # 039; s Enkels

Als u plotseling gemerkt hebben een rood-blauwe plek op zoek uitslag op de enkels van uw peuter, nog niet in paniek. Kinderen zijn regelmatig blootgesteld aan irriterende en ziekten die veranderingen in kleur en textuur van de huid volgens de pediatrische gezondheid AskDrSears.com website. Het doen van een zorgvuldige examen van de huid van uw peuter zal u helpen uit te sluiten mogelijke oorzaken, vind een geschikte thuiszorg verhelpen of - indien nodig - te bepalen of het moet worden gecontroleerd en behandeld door een arts.

Mogelijke oorzaken

Vele oorzaken van huiduitslag - zoals waterpokken, roseola en hand-, voet- en mondziekte - verschijnen als een uitslag op de romp en andere gebieden van het lichaam, in plaats van die aan de enkels. Controleer het lichaam van uw peuter om zeker te zijn dat hij niet een uitslag ergens anders. Als uitslag van uw peuter is alleen op zijn enkels, zou hij een aandoening, de zogenaamde contact dermatitis te hebben. Elk contact met een irriterende stof, zoals een zeep of weefsel, een rode en jeukende huiduitslag genoemd irriterende contact dermatitis, volgens KidsHealth van Nemours. Zo zou een uitslag op de enkels aangeven dat uw peuter is gevoelig voor een detergent gebruikt om zijn sokken te wassen. Uw peuter kan ook een voorwaarde genoemd allergische contact dermatitis als hij is blootgesteld aan een stof waar hij allergisch is. Rubber, geparfumeerde lotion, wollen sokken en planten zoals poison ivy zijn voorbeelden van mogelijke daders.

Waarschuwing

Krijg een afspraak met kinderarts van uw peuter zo snel mogelijk als blauwe plek-achtige uitslag van uw peuter niet tijdelijk uit wit of huidkleurige wanneer u drukt op neer, waarschuwt AskDrSears.com. Dit zou erop kunnen wijzen purpura, dat is wanneer de kleine bloedvaten lekt bloed onder de huid van uw kind of als kleine bloedvaten conjoin, volgens MedlinePlus. Uw peuter misschien ook clusters van zeer kleine rode gestippelde vlekken genaamd petechiën, dat zijn kleine purpura plekken zijn. Purpura en petechiae vaker worden weergegeven in plaatsen zoals de enkels en voeten, omdat de bloedcirculatie zet druk op de aderen. Sommige oorzaken van purpura worden stollingsstoornissen, fragiele bloedvaten, geneesmiddelen die de functie van bloedplaatjes, de levensbedreigende infectie meningococcemie en ontsteking van de bloedvaten aantasten. Een inflammatoire aandoening, genaamd Henoch-Schönlein purpura, te zien als een verhoogde blauwe plek-achtige uitslag. Het komt het meest voor bij kinderen van 2 tot 11 jaar oud.

Diagnose

kinderarts uw peuter zal een lichamelijk onderzoek doen en kun je vragen stellen over de medische geschiedenis van uw peuter aan de uitslag goed te diagnosticeren. Hij zou ook vragen leidende vragen, zoals de vraag of u onlangs in een beboste gebieden zijn geweest, of uw peuter heeft alle bekende allergieën en of u onlangs veranderd van uw peuter schoeisel of wasmiddel. Hij zal ook graven voor details, zoals hoe lang de uitslag heeft geduurd en als uw kind heeft gehad andere tekenen en symptomen. Hij kan nodig zijn om tests zoals de huid biopsieën, bloedonderzoek, allergietesten en huidafkrabsels om uw kind de juiste diagnose te bestellen.

Behandeling

De behandeling voor de uitslag van uw peuter zal afhangen van wat de oorzaak is. Je zou gewoon nodig om de huid van uw peuter hydrateren en stoppen met het blootstellen van uw peuter naar een vermoedelijke allergeen of irriterend. Uw peuter misschien ook mondeling of actuele medicatie nodig hebben. Als de kinderarts vermoedt een ernstige onderliggende probleem verder onderzoek en invasieve behandeling noodzakelijk zijn.