Reacties op Chloor in zwembaden

Reacties op Chloor in zwembaden

Zwemmen merken kan je een goed gevoel en ellendig op hetzelfde moment. Zwembaden moeten chemische behandeling, vaak met chloor, om de verspreiding van ziekten te voorkomen, maar u kunt zorgen te maken over deze chemische stoffen in het water.

Wijzend naar de echte schuldigen

Hoewel zwemmers gaan ervan uit dat de aanwezigheid van chloor in het zwembad ze daardoor verdriet, de echte schuldigen zijn de bijproducten van de ontsmetting proces, volgens Mary Pohlman, assistent professor in de klinische geneeskunde aan de Southern Illinois University School of Medicine en de US Masters Zwemmen Sports Medicine Commissie lid. Bijwerkingen ervaren door zwemmers wijzen op onvoldoende onderhoud zwembad en ondeugdelijke ventilatie in overdekte zwembaden.

Wat echt oorzaken Burning Eyes

Symptomen van het zwembad gevoeligheid variëren. Veel gehoorde klachten zijn onder andere brandende ogen, een jeukende huid en geïrriteerde neus. Chloor reageert met de ammoniak uit urine besmetting verschillende chlooramines produceren. Dichlooramine, kenmerkend geproduceerd uit de interactie van chloor en ammoniak, heeft tot scherpe geur en veroorzaakt oog- en huidirritatie in sommige zwemmers. Stikstof dichloride, een bijproduct van de interactie chloor met ammoniak, veroorzaakt irritatie van de longen en neusslijmvliezen.

Wat moeten we doen

Het handhaven van een goede balans zwembad is de sleutel tot het verminderen van het zwembad gerelateerd allergische reacties. Water pH levels spelen een even belangrijke rol in zwemmer comfort en desinfectie. Ideaal pH-waarden liggen tussen 7,2 en 7,8. Hogere pH-waarden remmen desinfectie mogelijkheden chloor's en lagere niveaus zorgen voor een moeilijke omgeving voor zwemmers. Adequate chloorgehalte ook helpen reacties alsmede mogelijke infectie te voorkomen. Ironisch genoeg, te weinig chloor veroorzaakt reacties vaker dan te veel chloor, volgens Pohlman in "Zwemmer" magazine, want vrij chloor schakelt enkele bijproduct irriterende stoffen.

Als u last krijgt van overdekte zwembaden, kunt u problemen door over te schakelen faciliteiten of zwemmen buiten te voorkomen. Het dragen van de neus clips kunnen helpen, zo heeft het douchen na de training met zeep en shampoo gespecialiseerde zwemmer.

Het Desinfecterende Role

Bepaalde causale relaties tussen het zwembad chemische reacties en astma blijven onduidelijk. Longirritatie kunnen optreden als gevolg van het inademen van chemische stoffen zwemmers zweven net boven het wateroppervlak. Onderzoeken over de relatie tussen trihalomethaan, een andere desinfectiebijproduct en blaaskanker niet doorslaggevend zijn, volgens de website Environmental Health Perspectives.

Afweging van de voors en tegens

Zwemmers die last hebben van de bijwerkingen van het zwembad desinfectie nodig hebben om hun liefde in evenwicht te brengen van het zwemmen met de minpunten. De risico's voor water overgebrachte ziekten in openbare zwembaden zijn geweldig, dus totdat onderzoekers vinden goedkoper, efficiënter en milder manieren om water te desinfecteren, chloor het antwoord blijft.