Raw Honey Vs. Bijenpollen

Raw Honey Vs. Bijenpollen

Honing en stuifmeel komen beiden uit honingbijen. Terwijl conventionele honing wordt verwerkt door middel van filtratie en verwarming, ruwe honing is onbewerkt. Een kleine hoeveelheid pollen kan krijgen gemengd met honing per ongeluk wanneer mensen oogsten, en dit is vooral het geval in ruwe honing omdat het niet gefilterd. Bee pollen is eetbaar en wordt ook verkocht op de markt als een health food product.

Nutritional Content

Ruwe honing is een goede bron van koolhydraten, waarin brandstof hersen- en spierfunctie. Het geeft 17 gram koolhydraten en 64 calorieën per eetlepel. Maar het is niet een goede bron van micro-voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen. Bee pollen is samengesteld uit ongeveer 55 procent koolhydraten en 30 procent eiwit, waardoor het een betere bron van eiwitten dan honing maakt. Het bevat veel vitaminen en mineralen, maar alleen in sporenhoeveelheden, dus het moet niet worden beschouwd als een goede bron van micronutriënten.

medicinale toepassingen

Volgens een overzicht gepubliceerd in de "Iraanse Journal of Basic Medische Wetenschappen" in 2013, is ruwe honing van oudsher gebruikt als medicijn in de hele wereld voor de behandeling van wonden en darmen, lever en hartproblemen. Hoewel moderne wetenschap niet de doeltreffendheid bij de behandeling van deze aandoeningen is gebleken, hebben recente klinische studies zijn anti-inflammatoire werking en antimicrobiële activiteit tegen verschillende stammen van bacteriën bevestigd. Moderne klinisch bewijs van de geneeskrachtige eigenschappen van bijenpollen ontbreekt. Mensen gebruiken het om atletische prestaties en het geheugen te verbeteren, te voorkomen hooikoorts en behandelen van infecties van de luchtwegen, endocriene problemen en colitis.

Ze op te nemen in uw dieet

Bee pollen kunnen worden ingeslikt, in tabletten of gegeten als voedsel. Het heeft een zoete smaak en kan worden toegevoegd aan granola, granen of yoghurt, gestrooid op salades of in smoothies. Gebruik ruwe honing als een natuurlijke zoetstof in dranken, smoothies en desserts. U kunt ook het eten op toast of meng het met pindakaas een dip voor groenten en fruit te maken. Omdat het rijk is aan calorieën en koolhydraten, het eten van honing voor een sportevenement of een high-intensity training kun je tanken, en het eten kort daarna kan je lichaam de energie geven om te herstellen.

Tips en voorzorgen

Heeft ruwe honing niet aan kinderen jonger dan 1 jaar oud. Door het hoge suikergehalte, moeten diabetici honing verbruiken slechts in zeer kleine hoeveelheden en deze combineren met minder suikerhoudende voedingsmiddelen om de bloedsuikerspiegel spikes te vermijden. De suiker in honing kan tanderosie en verval te promoten. Dietary hoeveelheden stuifmeel zijn niet vastgesteld. Om veilig te zijn, niet meer dan de dagelijkse dosis aanbevolen door de fabrikant van de bijenpollen je koopt nemen. Mensen die allergisch zijn voor pollen kan een reactie op zelfs kleine hoeveelheden stuifmeel te hebben. Store bee pollen in de koelkast of vriezer. Het verliest zijn voedingswaarde bij warmte en zonlicht.