Ranitidine vs. calciumcarbonaat

Als u regelmatig last heeft van brandend maagzuur, indigestie, zure reflux of zure maag, kunt u verschillende medicijnen onderzoeken te helpen verlichten van de symptomen. Je zult veel van dergelijke medicijnen beschikbaar over-the-counter en op voorschrift van uw arts te vinden. Velen van hen werken op verschillende manieren om hetzelfde resultaat te bereiken. Ranitidine, verkrijgbaar zowel OTC en op recept, werkt ter voorkoming en behandeling van reflux, maar niet onmiddellijk werkt. Calciumcarbonaat werkt snel, maar de gevolgen ervan hebben de neiging om niet duren. Vraag advies van uw arts voor het kiezen van een antacidum.

ranitidine Voordelen

Ranitidine is een van de verschillende geneesmiddelen bekend als H2-blokkers of histamine H2-receptor antagonisten, MayoClinic.com notities. H2-blokkers werken om je maag produceren minder zuur. Met minder zuur in je maag, minder zuur stroomt achteruit tot uw slokdarm sluitspier, het deel van uw slokdarm die sluit om te voorkomen dat maagzuur van het invoeren van de slokdarm. Dit vermindert of elimineert zure reflux of brandend maagzuur. Ranitidine helpt ook om te genezen en te voorkomen dat duodenale ulcera. Personen met gastro-intestinale aandoeningen, zoals Zollinger-Ellison syndroom, kunnen ook profiteren van de effecten ranitidine.

Ranitidine Side Effects

Ranitidine, net als andere H2-blokkers, kan een aantal ernstige bijwerkingen veroorzaken. Zo kan je problemen met het gezichtsvermogen of ervaring symptomen die gewoonlijk geassocieerd met de griep, zoals keelpijn, koorts of hoofdpijn te ontwikkelen. Ranitidine kan cardiovasculaire problemen, zoals bradycardie, een vertraging van uw hartslag of het tegenovergestelde probleem, tachycardie, een versnelling van de hartslag veroorzaken. U kunt pijn voelen in uw borst en hebben moeite met ademhalen als gevolg van het nemen van ranitidine, Drugs.com merkt. Zoek dan onmiddellijk hulp van uw arts om een ​​van deze problemen. U kunt ook geringe bijwerkingen die meestal verdwijnen op hun eigen, zoals misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn, constipatie, diarree of seksuele problemen te krijgen. U dient contact op met uw arts als deze bijwerkingen aanhouden.

Calciumcarbonaat Voordelen

Voor de komst van recentere antacidum geneesmiddelen, calciumcarbonaat werd een standaard OTC verhelpen. U kunt calciumcarbonaat nemen in vloeibare of kauwtabletten vormen. Het beschikt over een zeer snelle verlichting van indigestie, maar de effecten niet zo lang duren. Calciumcarbonaat komt je maag en bindt met maagzuur. Dit neutraliseert in wezen het zuur, het maken van uw maag bevatten minder zuur totdat u het calciumcarbonaat te verdrijven door je darmen.

Calciumcarbonaat Side Effects

Calciumcarbonaat, vooral als je inslikken er veel van, kan ertoe leiden dat u verstopt worden. Het kan ook teveel plassen induceren en uw eetlust te verminderen, Drugs.com merkt. Uw maag kan misselijk voelen door de inname van calciumcarbonaat en kan braken veroorzaken. Uw mond kan droog te krijgen en het gevoel dat je katoen in je mond. Daarnaast kunt u het gevoel overdreven dorst. Geen van deze bijwerkingen te classificeren als ernstig en moet passeren in een korte tijd.

Het kiezen van Reflux Relief

De fabrikanten van ranitidine OTC-producten raden doorgaans gebruik van het geneesmiddel voorafgaand aan het eten. Dit vermindert het zuur in je maag voordat je voedsel binnenkrijgt en bezuinigingen op reflux. Het duurt enige tijd voor ranitidine effectief in het systeem te worden, dus het zal je niet meteen helpen als je het te nemen wanneer je voelt brandend maagzuur. Calciumcarbonaat werkt echter snel. Nadat je het kauwen of slikken de vloeistof, calciumcarbonaat werkt snel om maagzuur te neutraliseren. Drugs.com merkt op dat calciumcarbonaat de effectiviteit van H2-blokkers kunnen verminderen, zodat het nemen van de twee medicijnen samen kunnen contraproductief zijn. Vraag uw arts om advies.