Range of Motion en Elbow stijfheid

Range of Motion en Elbow stijfheid

De elleboog is cruciaal voor het bewegen van je arm en elleboog problemen kunnen een ernstige impact op je leven. Volgens Dr. Thomas Souza in zijn boek "Differential Diagnosis and Management voor de Chiropractor protocollen en algoritmen," de elleboog is gevoelig voor repetitieve overbelastingsletsels. Stijfheid in de elleboog kan leiden tot bewegingsbeperking en dus van invloed op het vermogen van de elleboog en bovenarm te kunnen functioneren.

Anatomie van het ellebooggewricht

De elleboog is een scharnier joint; volgens het handboek 'Anatomy of Human Movement Bouw en functie, "het is verantwoordelijk voor het inkorten en verlengen van de bovenste ledematen. De elleboog wordt omgeven door een fibreus kapsel, ligamenten en spieren die helpen stabiliseren de omgeving. Bloedvaten en zenuwen lopen door het gebied en kan worden verwond door een trauma die elleboog functie kan beïnvloeden.

Bewegingen van het ellebooggewricht

De scharnierverbinding van de elleboog biedt twee soorten verkeer bij de elleboog: flexie, waarbij de hand dichter naar de schouder, en de uitbreiding, die de hand weg vanaf de schouder beweegt brengt. stabiliteit van de elleboog is te wijten aan de collaterale ligamenten, de gezamenlijke vorm van het oppervlak en de spieren die het gewricht te steken.

Normale bereik van de beweging van het ellebooggewricht

Het bewegingsbereik van de elleboog bestaat voornamelijk uit flexie en extensie. Een zeer kleine hoeveelheid draaiing plaatsvindt in de elleboog tijdens onderarm supinatie en pronatie, volgens "Anatomy of Human Movement Structure and Function." De elleboog kan de arm ongeveer 145 graden actief te buigen; als iemand anders het gewricht strekt, kan het bereiken van ongeveer 160 graden buiging. Uitbreiding bestaat nadat flexie opgetreden. Het normale bereik voor de uitbreiding wordt vermeld als 0 graden, volgens "Anatomy of Human Movement Bouw en functie;" beweging voordoet, maar is afhankelijk van de buiging eerst optreedt. Dit is een gevolg van de anatomie van de benige elleboog, welke blokken extensie. Bij een hyperextensie letsel, een geringe mate van verlenging bestaat bij de elleboog.

Oorzaken van pijn en stijfheid in de elleboog

Volgens Medline Plus, kunnen elleboog pijn en stijfheid veroorzaakt door artritis, bursitis, tendinitis, stammen van de elleboog spieren, en in ernstige gevallen, dislocatie. Deze omstandigheden leiden tot pijn in het gebied dat beweging beperkt en veroorzaakt stijfheid in de spieren. Aangezien de pijn en stijfheid vooruitgang elleboog bewegingsbereik afneemt en de functie van de bovenste extremiteit afneemt.

Thuiszorg

Medline Plus adviseert thuiszorg, waaronder ijs en met behulp van een riem of een brace tijdens verzwarende activiteiten. Ijs vermindert ontsteking en daardoor vermindert pijn. Als de pijn niveaus te verbeteren, is het belangrijk om zachte gamma-bewegingsoefeningen jegens de stijve spieren activeren. Als de pijn, stijfheid en range-of-motion problemen niet verbeteren met de thuiszorg, het advies in van een professional.