Rainy Days & Sinus Pijn

Rainy Days & Sinus Pijn


Veranderingen in de luchtdruk kan leiden tot sinus pijn. De pijn wordt veroorzaakt door het verschil tussen de luchtdruk in de sinussen en die van de buitenlucht. Een snelle daling van de luchtdruk, vaak veroorzaakt door de storm fronten, kan soms leiden tot ernstige hoofdpijn of vermoeidheid.

sinusitis

Sinusitis is een ontsteking van de sinussen die leidt tot pijn. Volgens de Harvard Medical School, 20 miljoen Amerikanen per jaar lijden aan ten minste een aanval van sinusitis. Deze pijn kan in het voorhoofd, achter de ogen, op de wangen of boven de weg.

Functie

Lucht wordt gevangen in de sinussen. Luchtdrukverschillen opgesloten en druk van buiten pijn veroorzaakt door drukken op de botten in de sinussen.

Betekenis

Volgens Weather.com, vochtige, koude weer, als een regenachtige dag, kan sinus pijn te intensiveren door de invoering van lage druk in de lucht.

Kortdurende behandeling

Volgens Steven Dankle, KNO-arts, sinusitis-patiƫnten kan een actueel nasale decongestivum of twee keer een paar dagen gebruik per dag voor een storm front passeert om pijn te voorkomen.

overwegingen

De meeste gevallen van sinusitis kan gemakkelijk worden behandeld. Drukveranderingen van regenachtige dagen veroorzaken slechts kleine ongemakken bij de meeste mensen.