Protonpompremmer Side Effects

Protonpompremmers zijn medicijnen die maagzuur remmen. Mensen nemen ze voor de verlichting van zuur-peptische stoornis symptomen, de meest voorkomende zijn gastro-oesofageale reflux (GERD), die brandend maagzuur veroorzaakt. De medicijnen worden ook genomen voor symptomen van maagzweren en gastropathy gevolg van niet-steroïde anti-inflammatoire drugs. Enkele kleine maar vervelende bijwerkingen kunnen optreden, maar een grotere zorg is bijwerkingen als gevolg wanneer mensen nemen deze medicijnen voor langere tijd.

types

Protonpompremmers omvatten de generieke esomeprazol (merknaam Nexium), lansoprazol (Prevacid), omeprazol (Prilosec), pantoprazol (Protonix) en rabeprazol (Aciphex). Dit zijn allemaal geneesmiddelen op recept, hoewel Prevacid en Prilosec zijn ook goedgekeurd om te worden verkocht over de toonbank, Prilosec in 2004 en Prevacid in 2009.

Minor Side Effects

Relatief geringe bijwerkingen optreden in maximaal vijf procent van de mensen die protonpompremmers. Deze omvatten constipatie of diarree, misselijkheid, maagpijn, droge mond en hoofdpijn. Andere minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn gewrichtspijn of spierpijn. Physician Jay Cohen merkt op zijn website dat de over-the-counter Prilosec bijsluiter niet deze bijwerkingen vermeldt. Dit kan problemen veroorzaken als mensen niet beseffen de symptomen bijwerkingen, en dan is de symptomen te behandelen met andere medicijnen.

Time Frame voor de behandeling

Protonpompremmers bestemd voor kortdurende behandeling die vier tot acht weken, hoewel artsen gewoonlijk afgeven volgende recepten. Sinds Prilosec is beschikbaar over de toonbank sinds 2004 in een lage dosis recept sterkte geweest, hebben de mensen in staat zijn om dat drugs te nemen voor de komende jaren op een moment geweest.

Zorgen voor oudere volwassenen

Behandeling met protonpompremmers voor meer dan een jaar is geassocieerd met een 44 procent verhoogd risico op heupfracturen bij mensen boven de leeftijd van 50, volgens een studie gepubliceerd in een 2006 nummer van het Journal of the American Medical Association. Een andere zorg voor ouderen is dat protonpompremmers is aangetoond dat de absorptie van vitamine B-12 te verminderen, en ouderen reeds verminderd B-12 absorptievermogen. Daarnaast hartaanval patiënten die het bloedverdunnende medicijn Plavix kunnen hun risico op een nieuwe hartaanval vergroten als zij ook een protonpompremmer nemen.

bacteriegroei

Langdurig gebruik van protonpompremmers verhoogt ook het risico van diarree en colitis veroorzaakt door Clostridium bacteriën. Lagere maagzuur toestaan ​​dat deze bacteriën te vermenigvuldigen in de darm. Volgens de arts Ray Sahel, clostridium is een van de meest voorkomende vormen van besmettelijke diarree bij patiënten van 75 jaar en ouder.