Protein Diet Side Effects & amp; Depressie

Protein Diet Side Effects & amp; Depressie

Eiwitrijke diëten, zoals het Atkins-dieet en Zone Diet, beperken koolhydraten consumptie. Ze werken op de veronderstelling dat het lichaam harder moet werken om eiwitten te verteren, zodat je meer calorieën verbranden als je koolhydraten elimineren of hun verbruik te minimaliseren. Terwijl eiwitrijke diëten mogelijk snel gewichtsverlies veroorzaken, kunnen zij ongezonde mentale en fysieke bijwerkingen hebben.

ketosis

Je lichaam maakt gebruik van koolhydraten voor energie. Wanneer ontnomen koolhydraten, je cellen vet gebruiken als energiebron. Dit proces creëert moleculen genaamd ketonen. Het verhogen van de circulerende ketonen kan een zuur-base onevenwicht veroorzaken, waarschuwt de Physicians Committee for Responsible Medicine. Metaboliserende eiwitten voor energie produceert ammoniak. Ammoniak en ketose beide bijdragen tot stinkende adem. Terwijl de slechte adem is niet direct gerelateerd aan depressie, kan het sociaal isolement, die uiteindelijk zou kunnen leiden tot eenzaamheid veroorzaken.

Mental Impairment

De ketose geassocieerd met een hoge-eiwit, koolhydraatarme diëten kan ook schadelijk zijn geestelijk functioneren, meldt RR Wing, eerste auteur van een studie gepubliceerd in het november 1995 "International Journal of Obesity en Metabole Aandoeningen." Wing's onderzoeksteam bij de afdeling psychiatrie, Universiteit van Pittsburgh School of Medicine, zet twee groepen op een caloriearm dieet. Zowel voeding bevatte dezelfde hoeveelheid eiwit, maar een voeding, die als "ketogeen dieet," bevatte geen koolhydraten. De groepen hadden soortgelijke gewichtsverlies resultaten, maar onderwerpen op de ketogeen dieet slecht uitgevoerd op het spoor-making taak, een neuropsychologische test die vereist geavanceerde mentale verwerking vaardigheden en mentale flexibiliteit.

serotonine

Laag-koolhydraat dieet leiden tot een keten van chemische processen in de hersenen, die de opname van het aminozuur tryptofaan reduceren tot hersencellen. Dit, op zijn beurt, vermindert uw niveaus van serotonine, een chemische stof die de stemming beïnvloedt, meldt Judith J. Wurtman, hoofd van de Nutrition and Behavior Studies Group aan het Massachusetts Institute of Technology Clinical Research Center in Boston, en auteur van "The Serotonine Macht Diet . ' Lage serotonine niveaus leiden tot depressie, angst en prikkelbaarheid, die een verlangen naar koolhydraatrijk voedsel kan creëren.

Extra Side Effects

In 2002, de Physicians Committee for Responsible Medicine creëerde een register dat mogen mensen om eventuele nadelige aandoeningen opgelopen tijdens het schakelen naar een eiwitrijk, koolhydraatarm dieet te melden. Een totaal van 429 deelnemers ervaren gezondheidsproblemen. Constipatie, verminderde energie, gastro-intestinale problemen, stemmingswisselingen, misselijkheid, hoge bloeddruk en osteoporose behoorden tot de gerapporteerde ziekten en aandoeningen. MayoClinic.com waarschuwt dat sommige eiwitrijke diëten zijn ook hoog cholesterol en kan uiteindelijk leiden tot hart-en vaatziekten en sommige vormen van kanker.