Pros & amp; Tegens van Adderall

Pros & amp; Tegens van Adderall

Attention Deficit Disorder, of ADD, is een neurologische gedrags voorwaarde dat zowel kinderen als volwassenen treft. Een aantal van de voorgeschreven medicijnen gebruikt om deze aandoening te behandelen hebben opgedaan aandacht en controverse als gevolg van de ongewenste effecten en de mogelijkheden voor misbruik van deze krachtige drugs. Een van deze medicijnen is Adderall, die, net als de meeste geneesmiddelen, heeft zowel voor-en nadelen.

Definitie

Adderall is een merknaam medicatie die amfetamine en dextroamphetamine bevat en wordt voorgeschreven voor de behandeling van Attention Deficit Disorder (ADD), aandacht tekort hyperactieve stoornis (ADHD), hyperactieve aandoeningen en narcolepsie. Drugs.com adviseert dat wanneer genomen zoals voorgeschreven door de juiste gediagnosticeerde patiënten, Adderall kan de controle symptomen van ADD en verwante aandoeningen te helpen.

TOEVOEGEN

Symptomen van ADD, vaak door elkaar aangeduid als ADHD, variëren in bereik en ernst tussen individuen. RxList.com merkt op dat deze stoornis in het algemeen wordt gekenmerkt door hyperactiviteit, impulsief of onregelmatige handelingen en een onvermogen om geconcentreerd te blijven en aandacht voor de normale duur.

Diagnose

De diagnose van ADD is grotendeels gebaseerd op chronische klachten en in sommige gevallen door hersenscans. Sommige kinderen zijn gediagnosticeerd, omdat ze niet in staat om stil te zitten of te blijven rustig voor de normale tijd zijn. ADD is een populaire diagnose onder middelbare scholieren en studenten, van wie sommigen zelf een diagnose en erop aandringen dat zij lijden aan de symptomen geweest. Zoals Bryn Mawr Universiteit merkt echter, veel mensen zijn verkeerd gediagnosticeerd met ADD en voorgeschreven medicijnen, zoals Adderall.

Functie

Bryn Mawr Universiteit voegt eraan toe dat de artsen zijn niet zeker over de complexe oorzaken van neurologische aandoeningen zoals ADD. Brain imaging scans laten zien dat mensen met ADD storingen kunnen hebben in de frontale cortex van de hersenen. Dit gebied is vooral betrokken bij het redeneren, het oplossen van problemen, planning en zich te concentreren taken en een neurotransmitter of chemische boodschapper oproep dopamine wordt gedacht om de benodigde signalen tussen hersenen zenuwen relais. Dus wanneer wordt verwacht dat dopamine te laag, ADD symptomen optreden.

amfetaminen

De actieve ingrediënten in Adderall onder meer amfetamine zouten. Volgens Bryn Mawr University, de chemische amfetamine helpt ADD en verwante stoornissen te behandelen door het blokkeren van de heropname van de chemische boodschapper dopamine bepaalde neurale synapsen tegelijk de daaropvolgende opname in neuronen of zenuwen in de hersenen. De verhoogde niveaus van dopamine in de hersenen wordt gedacht dat aandacht tekort hyperactiviteit en verminderen zodat omstandigheden zoals ADD behandelen. Echter, een primaire controverse betreft de krachtige stimulerende effecten van Adderall over personen die niet echt hebben een tekort aan deze neurotransmitter.

risico's

Adderall kan leiden tot bijwerkingen, met name bij personen die deze medicatie nodig. RxList.com noemt een aantal bijwerkingen van Adderall, zoals flauwvallen, onregelmatige hartslag, verhoogde bloeddruk, tremoren, slapeloosheid, verlies van eetlust, impotentie, een laag libido, diarree en constipatie. Drugs.com waarschuwt dat Adderall ook zeer verslavend wordt beschouwd als gevolg van de werkzame stof, amfetamine. Zoals bij andere stimulerende middelen, veroorzaakt een toename van adrenaline en stresshormonen in het lichaam waardoor een 'high' gevoel verslavende kunnen worden.