Propoxy NAPAP Side Effects

Propoxy NAPAP Side Effects


Propoxy NAPAP is de algemene vorm van de voorgeschreven medicatie Darvocet N-100 Oral; Deze medicatie wordt ook aangeduid als N-propoxy APAP. Dit is één van de generieke namen; andere namen zijn Propoxyphene napsylaat en Acetaminophen tabletten; dosering per tablet is 100 mg Propoxyphene napsylaat gecombineerd met 600mg Paracetamol. Propoxy N-apap is een opiaat-type pijnstiller door veel artsen voorgeschreven. Als u een van deze vormen van pijnstillers te nemen, moet je uiterst voorzichtig zijn bij het nemen van een over-the-counter (OTC) geneesmiddelen op hetzelfde moment; ze een combinatie van ingrediënten die een overdosis kunnen veroorzaken.

neurologische Effects

Hoofdpijn, duizeligheid en licht gevoel in het hoofd zijn slechts enkele van de neurologische bijwerkingen veroorzaakt door het nemen van propoxy N-apap. Overmatige slaperigheid en in slaap vallen zonder waarschuwing zou kunnen optreden, evenals meer ernstige stemming of mentale veranderingen, geheugenverlies, epileptische aanvallen, overmatig zweten en lage bloeddruk. Andere ernstige bijwerkingen zijn verwardheid, nervositeit, rusteloosheid en het gevoel ernstig zwak. Onmiddellijk te melden aan uw arts elke hallucinaties, beven, depressie of een piep in de oren, zoals hersenbeschadiging of de dood zou kunnen voortvloeien uit deze ernstige symptomen.

Gastro-intestinale Effects

Neem geen aspirine terwijl het nemen van propoxy N-apap als het maag bloeden kan veroorzaken. Ernstige misselijkheid, braken en diarree zijn tekenen van een overdosis en je moet stoppen met het gebruik totdat u een arts te raadplegen. Andere schadelijke effecten omvatten continue braken, maagkrampen en pijn; zwart of bloederige ontlasting kan een indicatie zijn van een ernstige bijwerking zijn.

Effecten op de lever

In zeldzame gevallen is er een toename in urineproductie wijzend op mogelijke schade aan de nieren of de lever. Als u een ernstig geval van misselijkheid, braken, extreme vermoeidheid of zwakte, onmiddellijk een arts raadplegen. Veranderingen in huidskleur, donker gekleurde urine of vergeling van de ogen kan ook een indicatie van de lever schade.

Veranderingen in Vision

Bijwerkingen van het gebruik propoxy N-apap kan wazig zien, dubbel zien, of lokaliseren-verwijde pupillen bevatten. Hoewel de meeste veranderingen in het gezichtsvermogen zal verdwijnen bij voortgezet gebruik van de medicatie, stoppen met het gebruik totdat je een arts te raadplegen. Meld eventuele veranderingen in de visie om uw arts onmiddellijk.

Allergische reactie

In zeldzame gevallen kunnen sommige patiënten een allergische reactie op dit medicijn te ervaren. De meest voorkomende symptomen zijn zwelling of jeuk van de tong, keel of gezicht gebied. Moeite met ademhalen of extreme duizeligheid kan een indicatie zijn van een ernstige allergische reactie. Onmiddellijk een arts raadplegen, als een allergische reactie zou kunnen leiden tot de dood.

Langdurig gebruik Vermindert Effects

Sommige bijwerkingen van het gebruik van N-propoxy APAP zal verdwijnen bij voortgezet gebruik. De gemeenschappelijke effecten die kunnen vervagen met gebruik omvatten duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid en braken. Voor de meeste gebruikers, flauwte, duizeligheid, en lichamelijke zwakte verdwijnen meestal na verloop van tijd. Verlies van eetlust, rusteloosheid, slaapproblemen, en veranderingen in de visie, evenals een droge mond en constipatie alle typisch verminderen bij voortgezet gebruik van het geneesmiddel.