Promestrieen Side Effects

Promestrieen Side Effects

Promestrieen is een actueel synthetische versie van het hormoon oestradiol geïndiceerd voor de behandeling van vaginale atrofie, het dunner en krimpen van de weefsels veroorzaakt door lage oestrogeenniveaus bij postmenopauzale vrouwen. De symptomen van vaginale atrofie zijn vaginale droogheid, pijn, pijn tijdens het vrijen en urine-incontinentie. Er zijn weinig meldingen van bijwerkingen van topische promestrieen behandeling, aangezien een studie in het tijdschrift "Steroids" wijst erop dat minder dan 1 procent van topisch toegepaste promestrieen geabsorbeerd.

vaginale bloedingen

Een artikel van de Universiteit van Minnesota School of Nursing meldt dat vrouwen die verschillende bereidingen van actuele oestrogenen gebruiken vaginale spotten en jeuk kunnen ervaren.

Pijn

Het artikel van de Universiteit van Minnesota School of Nursing merkt ook op dat vrouwen die actueel oestrogenen gebruiken geringe bijwerkingen zoals hoofdpijn, rugpijn en pijn in de buik kan hebben. In tegenstelling tot sommige andere actuele oestrogenen, een studie gepubliceerd in Italiaanse tijdschrift meldt dat promestrieen niet wordt geabsorbeerd door de vaginale mucosa en niet toeneemt circulerende niveaus van oestrogeen. Daarom zal systemische bijwerkingen van promestrieen waarschijnlijk verwaarloosbaar.

gist Infectie

De Italiaanse studie rapporteerde een geval van een schimmelinfectie bij een vrouw behandeld met lokale promestrieen; Zij heeft evenwel niet concluderen dat de infectie werd veroorzaakt door promestrieen.