Progesteron Zetpil Side Effects

Progesteron zetpillen (Endometrin) zijn een recept crème capsule voor het inbrengen in de vagina tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen evenals menstruatie induceren of de overgroei van baarmoederslijmvlies na de menopauze voorkomen. Ondanks hun doeltreffendheid, progesteron zetpillen vormen een aantal risico's op bijwerkingen.

Soorten Common Side Effects

De meest voorkomende bijwerkingen van progesteron zetpillen zijn buikpijn, misselijkheid, een opgeblazen gevoel, obstipatie, braken, vermoeidheid, urineweginfecties, hoofdpijn, samentrekkingen van de baarmoeder, hoofdpijn, gevoelige borsten, stemmingswisselingen en vaginale bloeden.

overwicht

De meest voorkomende bijwerkingen van progesteron zetpillen voorkomen bij 2 tot 12 procent van de patiënten, volgens RxList.

geneesmiddelinteracties

Andere typen vaginale zetpillen, zoals die gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties, kunnen interfereren met de effecten van progesteron zetpillen of veroorzaken een verhoogde incidentie van bijwerkingen, volgens RxList.

risico's

Het gebruik van progesteron zetpillen vormt een risico op een hartaanval, bloedstolsels en beroertes. Als u enig teken van deze levensbedreigende cardiovasculaire aandoening, zoals kortademigheid, gevoelloosheid of pijn op de borst te ontwikkelen, vragen dringende medische hulp.

overwegingen

Vanwege het gebruik van zetpillen risico op aangeboren afwijkingen stelt, progesteron vermijd het gebruik tijdens de zwangerschap. Als u een geschiedenis van bloedstolsels, miskramen, buitenbaarmoederlijke zwangerschap, leverziekte of borstkanker, uw arts is het niet waarschijnlijk dat progesteron zetpillen vanwege hun bijwerkingen voorschrijven.