Problemen met Mirena spiraaltje

Problemen met Mirena spiraaltje


Mirena is een vorm van geboortebeperking heet een spiraaltje (spiraaltje) en bij normaal gebruik heeft een failure rate van 0,2 procent volgens de CDC. Mirena, ook wel de hormonale spiraaltje, is een kunststof T-vormig frame dat in de baarmoeder ingebracht.

Bijwerkingen

Bijwerkingen van Mirena omvatten abnormale vaginale bloeden, dat zult u merken als een onvoorspelbare, licht of afwezige menstruatie. Ongemak, duizeligheid en krampen kunnen worden gevoeld wanneer het Mirena spiraaltje is geplaatst, maar deze bijwerkingen zijn van korte duur.

Eileiderontsteking

Pelvic inflammatory disease is een zeldzame complicatie die kan optreden in de eerste drie weken na het inbrengen van de Mirena spiraaltje. Bijwerkingen van bekken ontstekingsziekte zijn koorts, koude rillingen, pijnlijke seks, pijn in de onderbuik, ongewone vaginale afscheiding en zware bloeden.

baarmoeder Prik

Tijdens het inbrengen is er een klein risico het spiraaltje Mirena de baarmoederwand, die kan leiden tot infecties en schade aan andere organen doorboren. Als dit gebeurt, kan het spiraaltje niet in staat zijn om u te beschermen tegen zwangerschap.

ontlading

De Mirena spiraaltje draagt ​​een laag risico op spontaan coming out die kunnen leiden tot een onverwachte zwangerschap. Uw arts zal je leren hoe je regelmatig te controleren het spiraaltje voor de juiste plaatsing.

STD Bescherming

Hoewel Mirena biedt bescherming tegen zwangerschap, het maakt je geen bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) zoals HIV, herpes en chlamydia. Als u een verhoogd risico op soa's gebruik maken van een extra vorm barrière, zoals een condoom, om de bescherming STD te verhogen.