Problemen met Internet Addiction

Problemen met Internet Addiction

Het internet heeft een manier om te winkelen, werken, communiceren, data-overdracht, blijf in contact en zelfs een praatje maken zonder het comfort van thuis geleverd. Helaas kan deze techniek sommige gebruikers het punt dat het interfereert met het normale leven, ontwikkelt zich tot een verslaving verbruikt. Hoewel nog niet als een aandoening aan de American Psychological Association erkend, worden de effecten van Internet verslaving begint duidelijker worden naarmate de technologie zich blijft ontwikkelen en te groeien.

Isolatie

Een mogelijk probleem met internetgebruik is dat het kan leiden gebruikers zichzelf isoleren van face-to-face sociale interactie. Via internet kunnen thuisgebruikers van fysieke interactie onttrokken blijven met anderen door deel te nemen in Internet activiteiten alleen. Volgens Jerald J. Block, MD, kan deze terugtrekking leiden tot gevoelens van woede en zelfs depressie als de computer niet toegankelijk is voor hen.

Sociale vaardigheden

Onderzoek uitgevoerd door het Center for Risk Research in Stockholm, Zweden, heeft aangetoond dat Internet verslaving kan ook een negatief effect hebben op de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Hoewel de interactie via chatrooms en e-mail kan worden gehouden, virtuele interactie is geen vervanging voor real-life sociale situaties. Dit kan achterlaten die afhankelijk zijn van het internet voor sociale behoeften, met name kinderen en jongeren, in het nadeel als het gaat om real-life interacties zoals sollicitatiegesprekken of gebouw vriendschappen.

relatie Effects

Een Internet verslaving kan ook een negatieve invloed op de relaties, vooral omdat veel internet activiteiten draaien rond seksuele activiteit. Naar schatting 20 tot 33 procent van de internetgebruikers online gaan voor seksuele doeleinden, volgens de statistieken van de American Association for Marriage and Family Therapy. Deze activiteit kan kloven in dating relaties en huwelijken veroorzaken, zelfs tot het punt van ontrouw of echtscheiding.

Gezondheid

Internet verslaving kan ook een tol op zowel uw fysieke en emotionele gezondheid. Internet activiteit vereist weinig tot geen fysieke activiteit, die kan bijdragen tot problemen met obesitas en andere gewicht gerelateerde gezondheidsproblemen. Internet verslaving kan ook bijdragen aan depressie of angststoornissen, bepaalt het Center for Internet Addiction.