Problemen Eten met een Dental Flipper

Problemen Eten met een Dental Flipper


Een "flipper" patiënt is jargon voor een tijdelijke, partiële kunstgebit van acryl die wordt gebruikt om een ​​of meer ontbrekende tanden te vervangen. "Stayplate" is de juiste naam. Stayplates worden gewoonlijk gebruikt om voortanden vervangen voordat de patiënt een brug of een gedeeltelijke prothese aan de tanden te vervangen kan hebben.

Redenen voor een Flipper

Normaal gezien wordt een brug is gemaakt om een ​​voortand vervangen. Een brug past op de tanden aan weerszijden van de ontbrekende tand met een kunstmatige tand gefuseerd ertussen. Een brug kan niet worden gedaan tot op het bot en tandvlees waar de tand vroeger helemaal genezen. Om esthetische redenen, een flipper of tijdelijke gedeeltelijke kunstgebit vervangt de ontbrekende tand tot aan de brug kan worden made.The flipper past achter de rug van de tanden en op zijn plaats gehouden door zuiging en een beetje van de prothese lijm.

Waarom heet het een Flipper?

Omdat de tussentijdse gedeeltelijke kunstgebit heeft meestal niets vast te houden aan de tanden, schot kon in slechts juiste plaats bij het praten of eten kan leiden tot het pop uit de mond. Het kan ook naar beneden te draaien aan de voorkant, rising uit het zachte gehemelte. Een lagere flipper kan los of vallen uit van achter de onderste tanden. Het is gemakkelijk verplaatst met de tong en de drager kan letterlijk flip het uit zijn mond met een flick van de tong.

Problemen met eten met een Flipper

Een flipper is ontworpen voor cosmetische voordeel, en mag niet worden gebruikt om te bijten in levensmiddelen of kauwen. Een flipper moet uit de mond worden genomen en weggezet voorafgaand aan het eten. Als de drager eet met de flipper, is de kans groot dat hij zal breken en slikken de tand. Een ander probleem met het proberen te eten met een flipper is de mogelijkheid krijgen voedsel onder de elektrische acryl, wat ongemak en mogelijk beschadiging van de flipper.

Wat te doen als een Flipper Breaks

Als een flipper breekt, het hangt af van de rust zelf of het kan worden gerepareerd. Sla alle kapotte onderdelen, met inbegrip van de tand, en contact opnemen met de tandarts. In sommige gevallen kan de tandarts malen langs de oude acryl, waar de breuk is en voeg nieuwe acryl. Zodra de acryl sets, de tandarts maakt gebruik van een boor om de flipper te verfijnen en verwijder overtollig acryl. De tandarts polijst de flipper, controleert de beet en de flipper terug naar de patiënt.