Primos Elk Calling Tips

Primos Elk Calling Tips


Jacht op groot, stier elanden kan net zo frustrerend als het is fysiek zwaar, vooral voor de boeg jagers die om van dichtbij en persoonlijk met hun prooi om een ​​schot te hebben. Will Primos, de eigenaar van Primos Hunting gesprekken, weet een ding of twee over bellen elanden. Sommige van zijn tips kunnen helpen je tas een trofee stier.

call Care

Volgens de Primos Hunting website, elanden gesprekken zijn een van de belangrijkste instrumenten jagers gebruiken in de buurt van de grote beesten te krijgen. Een goede call care, Primos waarschuwt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat een trofee eland niet door je vingers glippen. Zij bevelen het spoelen van uw mondgeblazen elanden noemt vaak in stromend water en ze op te slaan in de koelkast, want overmatige hitte van de oproep van riet kan schaden en vervormen het geluid. Primos waarschuwt ook tegen het verlaten oproepen opgeslagen in voertuigen voor langere tijd om dezelfde reden.

Kom dichtbij

Will Primos, de eigenaar van Primos jacht, deelden een aantal van zijn geheimen met Michael Hanback, een jager en schrijver bij Edersbow, een online bow-jacht bron. Een van de belangrijkste tips Primos 'zijn daarentegen van om dicht bij uw gerichte elanden voordat u begint te bellen. De meeste jagers, Primos gezegd, beginnen te roepen te vroeg toen zij ter plaatse een gehoord van elanden ver weg. Geduld, zei hij, is het van belang en de jagers beter zou doen om te beginnen alleen te bellen als ze binnen ongeveer 150 yards van hun prooi.

Set Up en de juiste noten

Primos vertelde Edersbow dat hij vaak de voorkeur om te gaan na bull elanden in twee-man teams - een shooter en een beller. Toen het team komt in de buurt van de eland, de schutter krijgt in een positie waar hij de eland kan zien en de beller terug een beetje, maar ook op een plek met uitzicht op de prooi. Primos zei dat het belangrijk is voor de beller elke stier individueel beoordelen. Sommigen zullen meer mellow, sporadische gesprekken komen en anderen zullen slechts komen tot een wanhopige, luid cow-in-oestrus blaten. Ontcijferen die roeping strategie gaat werken op de naderende stier staat voorop, zei Primos.

Laat in het seizoen Calling

Voor jagers weg laat in het seizoen als de eland de sleur is stervende neer, Primos zegt een verandering van het aanroepen van de strategie nodig zijn. Vroeg in de sleur, stieren zijn agressiever en kunnen reageren op bull oproepen zoek naar een gevecht, maar tegen het einde van de sleur ze hebben verloren veel van hun agressie, Primos vertelde Edersbow, en kunnen beter om zwaardere koe roeping te reageren. Minder agressieve koe blaat misschien net de truc te trekken in een laat op het seizoen trofee stier.