Prilosec & amp; Gewichtsverlies

Prilosec & amp; Gewichtsverlies

Prilosec is een maagzuur medicatie beschikbaar in zowel over-the-counter en recept sterke punten. Drugs.com zegt dat deze medicatie is niet geschikt voor onmiddellijke verlichting van brandend maagzuur, maar is veeleer een preventieve maatregel tegen de symptomen van gastro-oesofageale reflux, of GERD. Er bestaat een kans op bijwerkingen van Prilosec, net als elke andere medicatie. In zeldzame gevallen kunnen patiënten veranderingen in het gewicht, terwijl het nemen van Prilosec ervaren. Raadpleeg uw arts als u bijwerkingen ervaren.

Functie

GERD wordt gekenmerkt door een zwakke spieren in de slokdarm waardoor maagzuur te lekken in de buis nadat je hebt gegeten. Medlineplus zegt dat je waarschijnlijk GERD als u maagzuur ten minste tweemaal per week te ervaren. Prilosec helpt voorkomen dat de maag van de productie van overmaat zuur. Deze medicatie helpt ook reverse slokdarm schade door maagzuur. Recept sterkte Prilosec wordt gebruikt voor een lange tijd. Volgens Drugs.com, wordt Prilosec OTC gebruikt voor twee weken in een tijd en om de vier maanden indien nodig.

Bijwerkingen

Er zijn gastrointestinale bijwerkingen geassocieerd met Prilosec, zoals buikpijn, diarree en braken. Overtollig vocht verlies kan tijdelijk leiden tot gewichtsverlies. Als deze bijwerkingen optreden, moet je stoppen met Prilosec. Gewichtsverlies is geassocieerd met complicaties van GERD, maar niet met Prilosec zelf. FoxNews.com zegt dat onbehandeld GERD uiteindelijk kanker van de slokdarm kan veroorzaken en het verkleinen van de slokdarm, waardoor het moeilijk om te slikken.

overwegingen

Prilosec oorzaak van gewichtstoename bij sommige patiënten. Volgens eMedtv.com, zal naar schatting 1 procent van de gebruikers gewichtstoename tijdens het gebruik van Prilosec. Om dit risico zoveel mogelijk te beperken, regelmatig sporten en eet een evenwichtig dieet. Overmatige gewichtstoename kan worden gerelateerd aan een andere aandoening of andere medicijnen die u zou kunnen nemen. Medline Plus adviseert gewichtsverlies als een preventieve maatregel tegen maagzuur bij patiënten met refluxziekte.

Botton Line

Het nemen van Prilosec niet noodzakelijkerwijs leiden tot gewichtsverlies. Als u plotseling afvallen, stoppen met het innemen van dit medicijn en neem direct contact op met uw arts. Gewichtstoename is meer waarschijnlijk dan gewichtsverlies toegeschreven aan Prilosec. Toch is het zeldzaam dat deze medicatie veroorzaakt enig gewicht verandert. U kunnen gewicht verliezen tijdens GERD behandeling, maar deze voorwaarde is onwaarschijnlijk dat de oorzaak van de plotselinge gewichtsverlies. Een arts kan helpen bij het bepalen wat uw gewichtsverlies wordt toegeschreven aan. Drugs.com raadt aanvang van de behandeling met Prilosec als je recente en plotselinge gewichtsverlies hebben gehad.