Prenatale Diagnostiek voor Colorblindness

Colorblindness kan niet worden gescreend met behulp van een genetische test. De enige effectieve manier om te bepalen of iemand is kleurenblind is om een ​​visuele kleurentest beheren. Meestal wordt deze test toegediend tijdens een lichamelijk onderzoek wanneer een kind bereikt leeftijd van 4 en heeft geleerd hoe onderscheid te maken tussen verschillende kleuren.

Eye Ontwikkeling en Colorblindness

Het menselijk oog niet ontwikkelen tot het punt waar het kan onderscheiden kleuren tot het kind vier maanden bereikt, wanneer de kegeltjes beginnen te vormen. De meeste mensen ontwikkelen normaal, maar tussen 7-10 procent van de mensen kunnen geen onderscheid maken tussen rood en groen. Een klein deel van de mensen (ongeveer een op de 40.000) kan geen kleuren onderscheiden at all. Meer mannen dan vrouwen zijn kleurenblind geboren. De aandoening manifesteert door ofwel de misvorming of gebrek aan vorming van de kegels in het oog, waardoor de hersenen kleurverschillen waarnemen.

Erfelijkheid en Colorblindness

Kleurenblindheid is een erfelijke aandoening. Slechts één gezonde kleurwaarneming gen is noodzakelijk voor een mens kunnen kleur goed waarnemen. Dit gebeurt in het X-chromosoom, dus mannetjes (die XY geslachtschromosomen voeren terwijl vrouwtjes dragen de XX geslachtschromosomen) zijn kwetsbaarder voor de aandoening. Volgens kinderarts Dr. Alan Greene, chief medical officer van de gezondheid website ADAM, als de moeder van het kind drager is van de kleurenblindheid-gen, de mannelijke kinderen zijn 50 procent meer kans om de aandoening te contracteren. Vaders met de aandoening kan het niet doorgeven aan hun zonen, maar zal het geven aan hun dochters. Hun dochters, ondanks dit, zal niet kleurenblind zijn, tenzij hun moeder draagt ​​ook het gen voor kleurenblindheid, maar is ook niet kleurenblind.

Het bepalen van Kansen Colorblindness van een Kind

Vrouwelijke kinderen zijn waarschijnlijk colorblindness ontwikkelen, tenzij hun moeders ook het gen dragen. Hoewel genetische tests voor kleurenblindheid niet beschikbaar zijn, kunnen aanstaande ouders de ruwe waarschijnlijkheid van hun kinderen ontwikkelen van de aandoening door het uitvoeren van familiegeschiedenis onderzoek en interviews zijn aanwezigheid in hun erfelijkheid vast te stellen vast te stellen. Vrouwtjes kunnen niet kleurenblind zijn, tenzij hun vader is kleurenblind, en hun moeder draagt ​​het gen voor de conditie. Mannetjes kunnen kleurenblind zijn als slechts één van de ouders het gen draagt.

Tests voor Colorblindness

Simpelweg omdat een kind heeft problemen met het leren van het verschil tussen de kleuren op jonge leeftijd betekent niet noodzakelijk dat hij is kleurenblind. De meeste kinderen alleen leren hoe je verschillende kleuren met de juiste woorden te passen op de leeftijd van 4 of 5 met de juiste instructie. Nadat ze dit te bereiken, kan een arts testen dichromacy (onvermogen om onderscheid te maken tussen rood en groen) met een reeks speciaal ontworpen contrasterende beelden de twee kleuren. Dit wordt een Pseudoisochromatic Plate Test, bestaande uit een reeks van verschillende gekleurde stippen elkaar.

Vision Hulpmiddelen voor kleurenblinden

Vision hulpmiddelen zijn beschikbaar om de colorblind om hen te helpen bij het onderscheiden van kleuren. Monochromatische colorblindness kan niet op deze manier worden behandeld, maar het veel vaker voor rood-groen kleurenblindheid kan zijn. Speciaal getinte contactlenzen en brillen kunnen worden gedragen om de kleuren te onderscheiden te maken.