Posture & amp; Bloeddruk

Posture & amp; Bloeddruk

Als je sprong uit bed plotseling, zijn kracht zorgt ervoor dat wijzigingen in uw bloeddruk. Je lichaam past zich gewoonlijk ook het effect van de zwaartekracht en andere verschijnselen. Het hart en de bloedsomloop regelt zichzelf te verhogen of de bloeddruk te verlagen om de fysieke activiteit, de temperatuur variatie en orthostatische veranderingen tegemoet te komen. Soms omstandigheden belemmeren het vermogen van je lichaam op te sporen en te reageren op orthostatische veranderingen, waardoor duizeligheid en andere symptomen.

Basics

Je hart ontvangt zuurstofrijk bloed uit je longen en pompt het bloed uit via de slagaders en haarvaten door je hele lichaam. Bloed terug naar het hart via het veneuze systeem of aderen en het hart stuurt het zuurstofarme bloed naar de longen verlenging, waar het proces begint opnieuw. Wanneer u plotseling opstaan ​​van liggen, de zwaartekracht zorgt ervoor dat het bloed naar zwembad of verzamelen op het laagste deel van je lichaam, je voeten.

gezonde reactie

Wanneer het bloed zwembaden in de onderste ledematen, minder bloed terug naar je hart en je bloeddruk daalt als gevolg. Gewoonlijk gevoelige cellen genaamd baroreceptors gelegen in de buurt van je nek slagaders en hart af te halen op het verlies van de druk legt MayoClinic.com. De cellen sturen signalen naar het hart om harder en bloedvaten te pompen naar vernauwen. Wanneer uw hart pompt meer bloed in vernauwde slagaders, je bloeddruk stijgt en het verkeer weer normaal is.

Problemen

Problemen ontstaan ​​wanneer de omstandigheden voorkomen dat uw lichaam aan te passen aan het houdings- lage bloeddruk. Positionele lage bloeddruk of orthostatische hypotensie, komt voor bij gezonde mensen zo nu en dan, meestal als gevolg van uitdroging, een lage bloedsuikerspiegel, of zelfs vanaf kruising je benen. Wanneer u een plotselinge daling van de bloeddruk ervaren, voelt u zich duizelig en misschien zwak en verward voelen, volgens MayoClinic.com. Syncope of flauwvallen is de verdediging van de lichamen tegen onvoldoende bloeddruk en bloedtoevoer. Wanneer u flauwvalt, keert u terug naar een horizontale positie en bloed stroomt met de zwaartekracht om je hersenen.

Conditie

Bepaalde voorwaarden interfereren met uw lichaam response systeem om orthostatische veranderingen in de bloeddruk. Je hart niet in slaagt om adequaat te reageren op dalingen van de bloeddruk wanneer u hartproblemen zoals een lage hartslag of hartfalen. Ongecontroleerde diabetes wrakken ook ravage op regulering van de bloeddruk als gevolg van frequent urineren en de daaruit voortvloeiende uitdroging. Schade aan de zenuwen aan chronische diabetes kunnen de signalen die het cardiovasculaire systeem te vertellen aan te passen volgende veranderingen bloeddruk verstoren. Neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson te ondermijnen ook de reactie van uw lichaam om veranderingen in de bloeddruk.

Bloeddrukmetingen

Wanneer uw arts neemt uw bloeddruk, moet je rechtop te zitten, met je benen niet over elkaar, volgens de richtlijnen van de American Heart Association's 2005. De arts moet ondersteuning voor uw geboeide arm te bieden, en plaats deze op het niveau van je hart. Wanneer u uw bloeddruk thuis nemen, volgt u dezelfde procedures. Artsen vergelijken bloeddrukmetingen van oudere patiënten wanneer ze zitten en liggen om problemen met de medicatie of de gezondheid van de patiënt te detecteren.