Posterior Spinal Cord Injury Symptomen

Posterior Spinal Cord Injury Symptomen

Het ruggenmerg draagt ​​motor commando's en zintuiglijke informatie tussen de hersenen en de periferie. Schade aan het achterste ruggenmerg - als gevolg van ziekte, tumor, of letsel - kan leiden tot verwoestende gevolgen, omdat deze verbindingen worden onderbroken. Posterior dwarslaesie produceert de aandoening, de zogenaamde posterior cord syndroom. Het syndroom wordt gekenmerkt door specifieke symptomen, de kenmerken die verschillen in de mate van sensorische en motorische stoornissen onder het niveau van de laesie.

Sensory Loss

De achterste ruggenmerg draagt ​​vooral de sensorische informatie van de periferie naar de hersenen. Dit is essentieel om de hersenen en omvat sensaties over de positie van het lichaam en ledematen naast vibratiezin en het vermogen om fijn discrimineren tastprikkels. Vernietiging van neuronen in de dorsale ruggenmerg leidt tot verlies van deze gewaarwordingen onder het niveau van betrokkenheid. Neuron vernietiging kan worden vergezeld door andere vreemde gewaarwordingen op de huid, maar ook schieten of brandende pijn, prikkelend en een gevoel als die geproduceerd door insecten kruipen op de huid. Pijn en temperatuursensatie zijn echter onder het betrokken gebied behouden.

Bewaard Motor Function

Letsel aan het achterste ruggenmerg algemeen niet produceert motorische van de ernst die in andere gebieden van het ruggenmerg. Dit komt omdat de achterste ruggenmerg draagt ​​primair sensorische informatie naar de hersenen. Daarom wordt motoriek onder het gebied van de betrokkenheid behouden, zelfs in aanwezigheid van diepe sensorische gebreken.

L'Hermitte's Sign

Wanneer de achterste kolommen worden beschadigd, patiënten vertonen vaak L'Hermitte's sign. Dit wordt ook wel de 'kappersstoel fenomeen. " Het wordt gekenmerkt door het gevoel van elektrische schokken rennen de rug en in de ledematen. Het komt bij het buigen het hoofd ver naar voren of naar achteren: Bedreiging van zenuwvezels zijn geïrriteerd door het uitrekken van de nek. L'Hermitte het teken komt meestal voor met laesies in de cervicale ruggenmerg, zoals zou voortvloeien uit compressie, multiple sclerose en disc degeneratie.