Post-Longontsteking Ademhalingsoefeningen

Volgens de Merck Manual, meer dan 2 miljoen mensen in de Verenigde Staten jaarlijks contract longontsteking en 45.000 sterven uit. Herstel van longontsteking kan moeilijk zijn en vaak terugval, omdat longontsteking is ook de meest voorkomende infectie verworven in ziekenhuizen. Ademhalingsoefeningen als onderdeel van de post-chirurgische behandeling kan helpen om borstspieren actief, het verbeteren van zuurstoftoevoer en angst en stress te verminderen. Deze oefeningen kunnen helpen bij een longontsteking voorkomen dat voor patiënten die niet in staat zijn om te bewegen.

Muscle Groepen

Post-longontsteking oefeningen richten zich op drie gebieden. Deze omvatten de onderkant ribben, middenrif en borst. Het diafragma is de basis van alle ademhaling. Gelegen tussen de longen en de organen in de buikholte, het middenrif duwt en omlaag om de lucht te trekken in en uit de longen. Een therapeut zal je helpen deze oefeningen leren versterken ademhaling spiergroepen die ondersteunen de ademhaling.

Getuite-lip ademhaling

Getuite-lip ademhalingsoefeningen te verminderen kortademigheid. Ontspan je nek en schouder spieren en adem door de neus, terwijl je tot drie tellen. Vervolgens portemonnee je lippen en blaas zachtjes terwijl je tellen tot zes. Forceer de lucht uit. Herhaal dit tot kortademigheid verdwijnt.

diep ademhalen

Diepe ademhaling helpt bij het verhogen longcapaciteit en zuurstoftoevoer naar het bloed. Zitten of staan ​​met je ellebogen teruggetrokken en adem diep. Houd je adem in terwijl je tellen tot vijf, dan langzaam uitademen, het legen van uw longen zo veel als je kunt. Herhaal dit 10 keer per set en herhaalt de sets drie of vier keer per dag.

middenrif ademhaling

Het middenrif, correct gebruikt, helpt steun ademhaling tijdens het herstel van een longontsteking. Vaak, congestie en ongemak aan te moedigen een patiënt om te ademen in het kort, zwak en oppervlakkige ademhalingen. Dit kan het herstel belemmeren. Ga op je rug liggen met je knieën gesteund door kussens. Leg een hand op je borst en de andere op je buik onder de ribbenkast. Adem diep in en laat de onderste ribben en buik stijgen terwijl je borst nog steeds. Adem in voor een telling van drie. Langzaam adem uit voor zes tellen. Tuiten je lippen kan helpen je langzaam uitademt. Met de praktijk moet je in staat om middenrif ademhaling te gebruiken om een ​​tiental dergelijke adem te nemen zonder vermoeiend. Zodra je kunt doen liggen, probeer het opstaan, dan tijdens het wandelen of zelfs traplopen. U kunt ook de praktijk in combinatie met getuite lippen ademhaling.

HUFF-hoest techniek

De HUFF-hoest techniek combineert de ademhaling en hoesten. In een stoel zitten en neem 3-5 diep adem langzaam voor te bereiden. Gebruik zowel de ontleed lip en middenrif ademhalingstechnieken zoals je ademhaling. Vervolgens inademen normaal, je mond open en draai de spieren van je romp van de borst naar de buik. Snel te dwingen de lucht uit de longen, het duwen van een fluisterde "huff" geluid. Door dit te doen kan ertoe leiden dat u te hoesten. Als slijm wordt losgedraaid, spuug het uit en ga verder.