Post-Chirurgie Pain Relief

Het ondergaan van een operatie is stressvol genoeg, maar het omgaan met post-operatie pijn kan worden ongemakkelijk en verlengen het genezingsproces. Een van de belangrijkste factoren in het omgaan met post-operatie pijn is te praten met uw arts voordat de procedure over hoe pijn zal worden behandeld. Pijnstillers kunnen helpen verminderen ongemak, en bezuinigen op complicaties van de operatie.

IV Medicijnen

Voordat de chirurgische procedure, wordt een intraveneuze (IV) buis geplaatst in een ader in een arm of hand antibiotica, verdoving of pijnstillers toedienen. Zodra de operatie voorbij is, kan de arts de IV laten zoals het is om te blijven bij het toedienen van pijnstillers. Typische IV pijn medicatie omvatten morfine, die wordt gegeven op regelmatige intervallen van een uur tot verlichting van ongemak. Voor spinale chirurgie, anaesthesie wordt geïnjecteerd in de spinale vloeistof voor de duur van de procedure. Zodra de operatie voorbij is, kan de chirurg een reliëf medicatie toevoegen anesthesie om pijn te verlichten na de operatie gedurende ongeveer 24 uur.

minor Procedures

Als u een minderjarige of poliklinische operatie ondergaan, lokale anesthetica of orale medicatie zijn de enige verlichting van de pijn die nodig zijn om uw herstel minder ongemakkelijk. Een plaatselijke verdoving zoals Novocain wordt rechtstreeks geïnjecteerd in plaats van de operatie om het gebied te verdoven. De verdovende duurt een paar uur en verlicht de pijn van de site, zodat u naar huis te gaan en te rusten. Voor langere verlichting pijn, kan een arts een katheter naar het gebied om consequent een plaatselijke verdoving naar het gebied voor een lang als nodig totdat de pijn afneemt.

Meestal is slechts een orale pijnstillers nodig voor degenen die herstellen thuis. Sterkere pijnstillers, vergelijkbaar met middelen die in het ziekenhuis IV buizen, zijn ook in pilvorm zodat u gedurende herstel niet een IV gebonden. Orale medicatie moet worden genomen met voedsel en kunnen bijwerkingen, zoals misselijkheid en slaperigheid veroorzaken.

Over-the-counter medicatie zoals niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAIDs) bijdragen tot pijn en zwelling te verlichten en kunnen postchirurgische pijn te verlichten. Motrin IB, Advil of andere ibuprofens zijn de meest voorkomende NSAID's.