Polycythemia Vera Oefeningen

Polycythemia Vera Oefeningen

Polycythemia vera is een van de vele myeloproliferatieve aandoeningen die kunnen worden behandeld met conventionele behandeling met medicijnen en veranderingen in levensstijl. Deze aandoeningen veroorzaken bloedcellen abnormaal groeien in het beenmerg. Het kan levensbedreigend zijn als niet behandeld zijn, maar als het wordt behandeld, veel mensen lijden weinig problemen de aandoening. Sommige oefeningen zijn nuttig voor polycytemie vera, terwijl anderen een kans op letsel opleveren. Raadpleeg uw arts voordat u begint met een trainingsprogramma, vooral als u een gezondheidstoestand die extra zorg rechtvaardigt.

Polycytemie Vera

Een bloedziekte waarin uw beenmerg maakt te veel rode bloedcellen, polycytemie vera is zeldzaam en ontwikkelt zich meestal langzaam in de tijd. De overmatige rode bloedcellen uw bloed dik en kunnen leiden tot andere complicaties in het lichaam, zoals bloedstolsels, vergrote milt, huidproblemen, maagzweren, jicht en andere bloedziekten. Risicofactoren zijn die meer dan 60 jaar oud, man of met een familiegeschiedenis van de aandoening.

In de vroege stadia, is polycytemie vera geen symptomen. Zoals het vordert, kan je hoofdpijn of duizeligheid, jeuk na een warme douche, kortademigheid, volheid in je linker bovenbuik of vermoeidheid merken.

Oefening

MayoClinic.com beveelt matige lichaamsbeweging, zoals wandelen, om de bloedstroom door het hele lichaam te verbeteren. Een goede doorbloeding vermindert het risico op bloedstolsels. De kliniek beveelt verder strekt zich uit voor de benen en enkels, die ook de bloedcirculatie verbeteren. De Universiteit van Maryland Medical Center suggereert dat de oefening regelmatig - ten minste 30 minuten per dag, vijf dagen per week. Andere matige lichaamsbeweging omvat fietsen, zwemmen en dansen.

Wat te vermijden

Volgens de Encyclopedia of Science website, als je polycytemie vera en zijn sporten, moet je beschermen tegen mogelijke trauma aan je lichaam en situaties waarin je lichaam onder druk wordt gezet. Dit kan gevaarlijk zijn voor uw conditie. Zelfs dagelijks activiteiten die weinig risico op letsel te dragen moet worden met de nodige voorzichtigheid. Als je gewond wordt, is het belangrijk om de behandeling zo snel mogelijk. Zorg ervoor dat de persoon die de behandeling van u dat u polycythaemia vera op de hoogte.

Andere Lifestyle remedies

MayoClinic.com suggereert het vermijden van tabak. Het gebruik van tabak kan ertoe leiden dat uw bloedvaten smaller geworden, waardoor het risico op een beroerte of een hartaanval van bloedstolsels. Sinds polycytemia vera huid jeuk kan maken, baden in koud water en dep jezelf droog. Blijf weg van hot tubs, whirlpools, warme douche of bad baden. Gebruik lotion om te helpen uw huid vochtig. Vermijd extreme temperaturen door het dragen van warme kleding, vooral op je handen en voeten, bij koud weer. Gebruik bescherming tegen de zon en voldoende te drinken bij warm weer. Kijk uit voor zweren op je handen en voeten en te melden aan uw arts. Slechte circulatie maakt het moeilijker voor wonden te helen.