Plantaardige bronnen van calcium

Plantaardige bronnen van calcium

Overzicht

Door de focus Reclame op zuivelproducten de beste bron van calcium, weinig bekend over andere voedingsmiddelen die evenveel kan bieden. Dit is vooral goed nieuws voor veganisten, die geen zuivelproducten consumeren at all. Weten wat groenten bevatten een adequaat niveau van calcium is essentieel bij het plannen van een evenwichtige voeding.

Op basis van soja producten

Tofu is een van de meer populaire calcium bronnen onder veganisten. Gemaakt van soja-eiwitten, processors toe te voegen ofwel calciumsulfaat of nigari om te helpen bij de bloedstolling. Merk op dat tofu gemaakt met calciumsulfaat heeft hogere niveaus van calcium.

Sojabonen, een Japanse bonen die gekookt dan gegeten wordt, is ook rijk aan calcium, net als soja noten en soja-melk en sap die is verrijkt met calcium.

donkere Greens

Donkergroene groenten zijn een uitstekende bron van calcium. Volgens de Vegetarian Resource Group, "bronnen van goed geabsorbeerd calcium ... is ... paksoi, broccoli, boerenkool, Chinese kool, boerenkool, mosterd greens en okra."

Het krijgen van voldoende calcium

Het Permanent Comité voor de wetenschappelijke evaluatie van Voedingsnormen heeft aanbevolen dat 1000 mg per dag is voldoende voor volwassenen tussen de leeftijden van 19 en 50, met oudere volwassenen nodig hebben 1200 mg.

Als het gaat om de bladgroenten, zoals snijbiet, collards, en spinazie, 1 kop gekookte groenten bevat aanzienlijk meer calcium per portie dan wel rauw. Sojabonen, echter, verliezen ongeveer de helft van hun calcium wanneer gekookt.