Plaatsen om Kano in Kentucky

Plaatsen om Kano in Kentucky


De rivieren en stromen van Kentucky lijkt nooit een einde. Een uitgebreid netwerk van stromend water cursussen door de staat, met 54.000 mijl van beken die noordwesten stromen, bijna zonder uitzondering, in de grote rivier de Ohio. Met dit in gedachten, roepen Kentucky paradijs voor kanovaarder lijkt bijna als een understatement. Met een overvloed aan opties in de staat, het kiezen van de beste plek om te kanoën kan ontmoedigend zijn - maar een handvol plaatsen te beheren om zich te onderscheiden.

Peddelen op Mammoth Caves

Een blik op de kaart van Kentucky onthult Mammoth Cave National Park zitten bijna dode punt. De 52.000-acre park is de thuisbasis van 25 mijl van de Green River en 6 mijl van zijn zijrivier, de Nolin River, die beide zijn breed, trage en gemakkelijk navigeerbaar. Het gedeelte van Green River, dat door het park stroomt is een aangewezen Kentucky Wild River, een status die het beschermt tegen de ontwikkeling en door de mens gemaakte obstakels. De Green River biedt peddelaars met gemakkelijke doorgang en ononderbroken uitzicht van ongerepte bossen zonder significante stroomversnellingen of uitdagingen, afgezien van af en toe een zandbank of omgevallen boom. De rivier kan echter worden snel en gevaarlijk in het voorjaar overstroming seizoen. Met een huidige Kentucky visvergunning, kunt u een lijn te brengen voor de rivier overvloedige populaties van bas, bluegill, crappie en meerval. Kamperen is toegestaan ​​op de banken binnen de grenzen van het nationale park. Green River Kanovaren Inc biedt begeleide kanotochten door het park.

Land Between the Lakes

Western Kentucky's Land Between the Lakes National Recreation Area ligt - zoals de naam al zegt - tussen Kentucky Lake en Lake Barkley, twee enorme reservoirs gevormd door de Tennessee en Cumberland rivieren, respectievelijk. De meanderende kusten van beide reservoirs haven tientallen beschutte baaien en inhammen die perfect zijn voor kanoën. Verschillende lancering ramps hele land tussen de meren bieden toegang, en u kunt een kano of kajak in het Woodlands Nature Station of de Energy Lake Campground huren. De twee meren hebben een gezamenlijke oppervlakte van 220.000 acres. Een aantal extra kanoën opties bestaan ​​net buiten Land Between the Lakes, met inbegrip van de Little River, die slingert zich door ongerepte hardhoutbos voordat morsen in Lake Barkley, en een zacht glooiende deel van de rivier de Cumberland met uitzicht op de heuvelachtige weilanden en akkers.

Down the Cumberland

The Cumberland rivier loopt door Kentucky twee keer, de eerste die door het oostelijke deel van de staat, kortstondig onderbroken door Wolf Creek Dam bij Lake Cumberland, en vervolgens een lus door Tennessee voordat het opnieuw invoeren van westerse Kentucky bij Lake Barkley. Het gedeelte in het oosten van Kentucky is een zeer gevarieerde stroom, en kan worden onderverdeeld in twee gedeelten - boven het meer van Cumberland en hieronder. Boven het meer, de Cumberland rivier loopt meestal via Daniel Boone National Forest, en het gebied tussen de Cumberland Falls en Lake Cumberland leunt in de richting van de wilde kant, met intense stromingen, kei bezaaid banken en klasse II klasse III stroomversnellingen goed geschikt naar Whitewater kajakken, maar ook gevaarlijk voor kano's. Wie op zoek is zacht stromen voor kanoën kan vinden in overvloed onder de Wolf Creek Dam, waar de rivier stroomt zachtjes in de richting van de Tennessee lijn. Een half dozijn access points bieden plekken om een ​​kano in deze sectie te lanceren, waaronder een slechts een paar honderd meters stroomafwaarts van de dam.

Warren County Blueways

Southern Kentucky Warren County wordt doorkruist door kanoroutes, met inbegrip van delen van de rivier de Barren, Drakes Creek, Gasper Rivier en Green River. De Barren River doorsnijdt de gehele provincie van oost naar west, waardoor het een goede plek om te beginnen. Laat je niet voor de gek naam u. De Barren rivier stroomt door dichte bossen en rijke akkers aan weerszijden van de stad Bowling Green, uiteindelijk ontmoeting met de Green River verscheidene mijlen stroomafwaarts van de afrit van Mammoth Cave National Park. Tientallen parken, boot hellingen en brug toegang tot sites bieden plekken om een ​​kano te lanceren op beide rivieren, samen met de nabijgelegen Gasper Rivier en Drake's Creek. De Southcentral Kentucky Rivers Blueways Project zorgt voor het behoud en de kanoroutes door elk van deze rivieren te bevorderen, en de website biedt een schat aan informatie, waaronder kaarten met access point locaties.