Pivotal voedingsstoffen die nodig zijn voor een evenwichtige voeding

Het lichaam heeft eiwitten, koolhydraten, vetten, water, vitaminen en mineralen om efficiënt te werken en om een ​​optimale gezondheid te bereiken. De zes essentiële voedingsstoffen in evenwicht te brengen uw dieet, en elk speelt een rol in de manier waarop je lichaam functioneert en ontwikkelt in de tijd. Een aanzienlijk tekort aan een bepaalde voedingsstof kan leiden op korte termijn of lange termijn gezondheidsproblemen.

koolhydraten

Eet veel koolhydraten om brandstof en energie te leveren voor je lichaam. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) aanbevelingen voor de dagelijkse inname, moet koolhydraten te maken tussen de 45 procent en 60 procent van je dagelijkse calorieën. Volle granen, fruit en zetmeelrijke groenten zijn de beste bronnen van koolhydraten.

eiwitten

Consumeren eiwit spiersynthese ondersteunen, bijdragen aan de structuur van cellen en hormonen helpen en ontwikkeling van enzymen. Als koolhydraten niet beschikbaar voor het lichaam voor brandstof, kan het lichaam eiwitten gebruikt. Eiwit bestaat uit aminozuren, waarvan een aantal het menselijk lichaam niet kan produceren op zichzelf en we dus moeten consumeren van externe bronnen. De USDA beveelt mensen consumeren tussen de 10 procent en 30 procent van de dagelijkse calorieën uit eiwitten. Compleet eiwitbronnen omvatten dierlijke eiwitten, soja en zuivelproducten.

Fats

Eet genoeg vet om hormonale systemen te ondersteunen, om te helpen met de absorptie van bepaalde vitaminen en bieden opgeslagen energie. Vet helpt u ook sated voelen. De USDA beveelt het maken van 20 procent tot 35 procent van je dagelijkse calorieën uit vet bronnen. De keuze van de bronnen kunnen van invloed op uw gezondheid: Verzadigde bronnen gevonden in dierlijk vet, volvette zuivelproducten en palmolie kan leiden tot hart-en vaatziekten. Betere keuzes voor vet zijn noten, plantaardige oliën en vette vis, die allemaal bevatten hart-gezonde vetten die niet bijdragen aan het risico op chronische ziekten.

vitaminen

Eet gevarieerd om zichzelf bloot om zoveel mogelijk vitaminen. Vitamines zijn organische stoffen het lichaam nodig heeft in kleine hoeveelheden te kunnen functioneren en te ontwikkelen. Vitaminen zijn ofwel vet of in water oplosbaar. In vet oplosbare vitaminen zoals A, K, E en D kunnen worden opgeslagen in het lichaam, zodat je niet nodig hebt om ze elke dag te consumeren. Water-oplosbare vitaminen zoals de B-complex (10 in totaal) en vitamine C kan niet worden opgeslagen, en je moet ernaar streven om ze elke dag te consumeren. Een dieet gericht op volle granen, vlees, eieren, melk en verse producten zal u voorzien van alle vitaminen je nodig hebt op een dagelijkse basis.

mineralen

Het verkrijgen van de essentiële mineralen u nodig heeft voor uw lichaam door regelmatige consumptie van melk, eieren, groenten, vis en volle granen. Mineralen zijn gecategoriseerd als macro, sporen of ultra trace. De macro mineralen calcium, fosfor, magnesium, natrium, kalium, ijzer, zink en fluor support bot en groei bloedcellen, immuniteit en vruchtbaarheid. Sporenelementen zoals koper, chroom, mangaan, molybdeen, selenium en jodium nodig in kleinere hoeveelheden, maar toch zijn belangrijke pijlers voor homones en gewichtsbeheersing.

Water

Drink acht tot tien glazen water per dag. Water ondersteunt al je cellen; in feite is ongeveer tweederde van je lichaam bestaat uit water. Water helpt bij de spijsvertering, het transport van voedingsstoffen, biedt smering voor de gewrichten en organen, houdt je lichaam de juiste temperatuur en houdt uw bloed stroomt.