Pil voor de behandeling van acne

Er zijn vele oorzaken van acne, maar voor tienermeisjes en jonge vrouwen in hun jaren '20 en '30, fluctuerende en onevenwichtige hormonen kunnen een belangrijke rol spelen bij het voortbestaan ​​van puistjes te spelen. De anticonceptiepil controle hormonen en kan bijdragen tot het verminderen of zelfs lichte acne te elimineren. Sommige merken van anticonceptiepillen zijn goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van acne; Maar dit zijn niet de enigen die effectief kan zijn.

De feiten

Vaak vrouwen die puistjes ervaren, of een verslechtering van hun acne op bepaalde tijden van de maand (bijvoorbeeld in de buurt van hun menstruatie) kan ten minste gedeeltelijk hun hormonen de schuld voor hun conditie. Regelmatige combinatie pil bestaat uit twee soorten hormonen: oestrogeen en progestageen (synthetisch progesteron). Nadat u op anticonceptie voor 3 maanden en je lichaam zich aanpast aan de nieuwe medicatie, kan anticonceptie helpen nivelleren je hormonen en houd ze uit fluctuerende tijdens de maand, die vaak aanzienlijk de ernst van de acne vermindert.

types

Twee typen combinatie pil zijn goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van acne. Deze pillen zijn Ortho McNeil's Ortho Tri-cyclen en Bayer YAZ. Dit betekent echter niet dat andere pil niet even effectief of zelfs beter in de behandeling van acne. Het betekent eenvoudig dat Bayer en Ortho McNeil besteed aan klinische studies met hun pillen specifiek voor de behandeling van acne, waardoor ze hun producten acne behandelingen. Meestal kan een pil met een hoger gehalte aan oestrogeen en een progestine met een relatief lage androgenicity index effectief bij de behandeling van acne, als, volgens Womenshealth.gov, "androgeen stimuleert de huid talgklieren" en kan bijdragen tot nog erger acne. Omdat de hormonen in de pil verschillende effecten op verschillende vrouwen kan hebben, is het belangrijk om te bespreken met uw arts welke pil het beste zal zijn voor jou.

Tijdsspanne

Geen behandeling van acne is direct. Het is belangrijk om je lichaam de tijd om te wennen aan de nieuwe hormonen u introduceren om je lichaam te geven voordat u kunt zeker zijn van de effecten van de pil is. De meeste artsen en farmaceutische bedrijven adviseren het geven van de pil 3 maanden voor je lichaam om te wennen aan het. Voorkomende negatieve bijwerkingen geassocieerd met de pil moet verdwijnen door deze tijd, en je moet beginnen om enig voordeel in de conditie van uw huid te zien. Als u na 5 of 6 maanden, is er nog steeds geen bevredigend verandering in uw acne, is het onwaarschijnlijk dat de pil die u hebt gekozen is een geschikte optie voor je.

voordelen

Afgezien van verminderde acne, kan de pil vele andere voordelen bieden. Het kan een verdere verbetering van de conditie van uw huid en zelfs potentieel voorkomen dat veroudering voortijdig omdat volgens Yale, oestrogeen helpt om de elasticiteit van je huid te behouden. Verder, omdat het egaliseert hormonen, de pil kunnen humeurigheid en PMS symptomen die worden geassocieerd met hormonale schommelingen te verminderen.

Waarschuwing

Terwijl de pil een nuttige keuze voor vrouwen met acne die vruchtbare leeftijd zijn, is het belangrijk dat hormonale behandeling kan vaak meer bijwerkingen en complicaties dan andere traditionele acne medicijnen onthouden. Als u niet geïnteresseerd bent in het gebruik van de pil voor anticonceptie-redenen, kan het verstandig zijn om eerst te overwegen andere acne behandelingen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat alle vrouwen verschillend reageren op medicatie, en ook al een pil van een vrouw acne kan behandelen, zal het niet per se voor acne van een andere vrouw. Dit soort medicatie heeft een eerlijk bedrag van trial and error die ermee verbonden zijn, en het kan een paar pogingen nemen om een ​​pil die weinig bijwerkingen heeft en helpt bij uw acne te vinden.