phytonutrient Behandelingen

Fytonutriënten zijn natuurlijke chemische stoffen in planten die worden toenemende blijken diepgaande medicinale en therapeutische effecten op het menselijk lichaam. Het is op het gebied van degeneratieve en leeftijdsgebonden ziekten die phytonutrients steeds een geaccepteerde vorm van preventieve en complementaire geneeskunde. In feite, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA), kanker, hart- en vaatziekten en de ziekte van Alzheimer kan allemaal worden gekoppeld aan onze onwetendheid van de behandeling potentieel dat fytonutriënten bezitten. Gelukkig heeft de wetenschappelijke gemeenschap ving de phytonutrient buzz, en vele studies worden nu uitgevoerd op specifieke groenten en fruit en hun phytonutrient verbindingen die kunnen blijken te zijn krachtige behandelingen voor veel van de hedendaagse gezondheidsproblemen zijn.

types

Er zijn vele soorten van fytonutriënten want er zijn kleuren, geuren en smaken in groenten en fruit. Echter, sommige voedingsstoffen al hun claim to fame in het publieke oog gemaakt en worden steeds een begrip. Lycopeen is verantwoordelijk voor de helderrode kleur van tomaten en toont potentieel in kankerpreventie, volgens de USDA. Isoflavonen uit soja verminderen het risico op hart-en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker, en flavonoïden van bosbessen kan zenuwcel veroudering te keren, volgens de USDA.

Kanker

Fytonutriënten zijn verbindingen die zeer specifieke effecten op verschillende cellen en organen functioneren in het menselijk lichaam, en een groot aantal van hen zijn gevonden om kankercellen beïnvloeden. In een studie gepubliceerd in het tijdschrift "Voeding en kanker" in september 2001, is er een opvallend grote hoeveelheid natuurlijke fytonutriënten die het risico op kanker te bemiddelen door hun interacties met moleculaire processen die kankercellen beïnvloeden. De onderzoekers noemen selenium, gevonden in knoflook; resveratrol, gevonden in druiven; en genisteïne in sojabonen, zoals sommige van de meest actieve fytonutriënten gebied van kankerbehandeling. Een phytonutrient behandeling voor kanker zou onder meer het eten van knoflook bij de maaltijd, samen met rode wijn of druivensap en het gebruik van soja in plaats van rood vlees producten waar mogelijk.

Hartziekte

Hart-en vaatziekten is een veel voorkomende gezondheidstoestand dat velen in de medische gemeenschap link naar voedingsfactoren zoals vet inname en het ontbreken van voldoende hoeveelheden van een goede fytonutriënten. In een studie gepubliceerd in het 'Journal of the American College of Cardiology' mei 2003, onderzoekers gaven een phytonutrient supplement genaamd Juice Plus naar vrijwilligers die ook werden gevoed een vetrijke maaltijd bedoeld om coronaire gezondheid beïnvloeden. Zij vonden dat vier weken van suppletie met fytonutriënten supplement voorkomen de nadelige gevolgen van de coronaire vetrijk dieet. Juice Plus bestaat uit de gedroogde concentraten van 17 verschillende vruchten, groenten en granen zoals cranberry, tomaat, acerola kers en broccoli en is genomen in twee dagelijkse doses van twee capsules telkens bij de maaltijd.

Brain Health

Veel fytonutriënten bleken ingrijpende gunstige effecten op de hersenfunctie en kan zelfs een behandeling van leeftijdsgebonden geestelijke achteruitgang te keren. Een studie gepubliceerd in 'The Journal of Neuroscience "in september 1999 bleek dat spinazie, bosbessen en aardbeien bezitten antioxidant fytonutriënten die leeftijd gerelateerde daling van de neurale en cognitief functioneren kan stoppen. De dosering voor verse groenten en fruit in deze studie was 10-20 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag van elke bron van voedsel, wat gelijk zou ongeveer een pond van vers fruit en groenten per dag voor een gemiddelde persoon.

potentieel

Het potentieel voor meer fytonutriënt behandelingen voor verschillende ziekten te ontdekken in de toekomst hoge en bijna onvermijdelijk. Wat we wel weten is dat felgekleurde en lekker vers fruit, groenten en kruiden zijn de hoogste geconcentreerde bronnen van fytonutriënten en dat een dieet rijk aan deze stoffen in staat zijn om substantieel te voorkomen en zelfs een verscheidenheid van gezondheidsproblemen aandoeningen te behandelen.