Peuter met klachten over een Constant Maag Ache

Peuter met klachten over een Constant Maag Ache

Alle ouders moeten uiteindelijk omgaan met gevreesde hun kind - nog normaal - "buikpijn," maar wanneer uw peuter klaagt over buikpijn op een consistente basis, kan een groter probleem zijn schuld. Chronische buikpijn bij peuters hebben vaak hun wortels hebben in veranderingen in het dieet, maar kan ook betrekking hebben op een genetische aandoening dieet of psychologische kwestie.

Spanning

Hoewel dit zelden voorkomt, kan stress-gerelateerde buikpijn optreden bij peuters. Overheersend angsten - van onweersbuien tot grote honden - kan zich manifesteren als buikpijn. Controleer of de pijn van uw kind gebeurt rond dezelfde tijd elke dag of binnen dezelfde set van omstandigheden. Pijn die optreedt wanneer iemand uitdrukt woede kan ook zijn wortels in de stress. Observeer uw kind om de oorzaak van haar angst te bepalen en proberen om haar angst te verlichten eroverheen. Kind en Jeugd Gezondheid stelt ook voor het geven van haar een maag of voetmassage om de fysieke symptomen van stress te verlichten.

Food Allergy en Intolerantie

Voedselallergie veroorzaken buikpijn naast ernstige variƫrend van huiduitslag tot ademhalingsproblemen, maar de symptomen van voedselintolerantie kenmerkend gecentreerd blijven in de maag. Als u vermoedt dat uw kind een allergie of intolerantie, houdt de verdachte voedsel uit haar dieet voor een paar dagen voor langzaam opnieuw de invoering ervan. Als haar symptomen flair weer omhoog, praat met haar arts over alternatieve dieetopties. De meeste kinderen met voedselintolerantie hebben lactose-intolerantie, een reactie tegen de suiker in zuivelproducten. Als uw peuter ervaart maagproblemen kort na het overschakelen van de formule om melk, kan ze een probleem met lactose te hebben.

Constipatie

Obstipatie treedt op wanneer uw peuter ervaart onregelmatige of moeilijke stoelgang. Volgens Marsha Kay, MD en Vasundhara Tolia, MD met de American College of Gastroenterology, kinderen hebben meestal ergens tussen de drie stoelgang elke dag tot drie per week. het systeem van elk kind verschilt echter. Als uw peuter plotseling ervaart een daling van de stoelgang begeleid door maagpijn, ze heeft waarschijnlijk constipatie. Constipatie komt vooral voor bij kinderen kennis met nieuwe voedingsmiddelen of zindelijkheidstraining ondergaan. Geleidelijk meer vezelrijke voedingsmiddelen, zoals vers fruit en volkoren, aan het dieet van uw peuter. Als constipatie aanhoudt, raadpleeg dan uw arts.

Gastro-oesofageale reflux

Gastro-oesofageale reflux, peptische een soort aandoening, verwijst naar het proces van het brengen van maaginhoud in de slokdarm. Iedereen ervaart sommige reflux, maar volgens Kay en Tolia, peuters en jonge kinderen die abnormale reflux meestal klagen over buikpijn rond de navel en pijn in de borst. Deze verschijnselen treden niet altijd onmiddellijk na het eten. Alan M. Lake, MD, van de American Academy of Family Physicians, legt uit dat veel ulcus ziekte symptomen zich voordoen in de ochtend of het midden van de nacht. Praat met uw arts voor de diagnose en behandeling van reflux, en houd uw peuter uit de buurt van citrus en andere zure voedingsmiddelen.