Pernicieuze anemie & amp; de vingernagels

Pernicieuze anemie is een auto-immuunziekte, wat betekent dat het wordt veroorzaakt door het immuunsysteem aanvallen van je eigen gezonde cellen. Bij pernicieuze anemie, kan de vernietigde cellen leiden tot een tekort aan vitamine B12. Eén van de symptomen van pernicieuze anemie is een kenmerkende verandering in de nagels.

vitamine B12

Vitamine B12 bestaat hoofdzakelijk in dierlijke voedingsmiddelen, zoals eieren, gevogelte, vis, varkens- en rundvlees. Vitamine B12 is ook toegevoegd aan bepaalde voedingsmiddelen, zoals verrijkte brood en granen. Vitamine B12 speelt een rol in veel fysiologische processen, zoals de vorming van DNA. Vitamine B12 is essentieel voor nieuwe rode bloedcellen, en een tekort aan vitamine B12 lage niveaus van rode bloedcellen of anemie.

pernicieuze anemie

Iemand met pernicieuze anemie kan geen voldoende rode bloedcellen als gevolg van een vitamine B12-deficiëntie veroorzaakt door een verminderde vitamine absorptie. Voor vitamine B12 goed worden geabsorbeerd, darmen moet een stof waarvan bekend als "intrinsieke factor" die wordt geproduceerd door cellen in de maag. Als je pernicieuze anemie, uw immuunsysteem de cellen die intrinsieke factor produceren, waardoor vitamine B12 slecht worden geabsorbeerd.

Spijkers en vitamine B12

De vitaminen in je lichaam te handhaven van de gezondheid van al uw weefsels, met inbegrip van uw nagels. Veranderingen in je nagel kleur of de gezondheid van je nagels kunnen een teken zijn van een vitamine-deficiëntie. Een gebrek aan vitamine B12 in je lichaam kan ertoe leiden dat uw nagels ongewoon donker worden. Zij kunnen ook worden weergegeven vlakke of lepelvormige zijn.

overwegingen

Als u zich zorgen maakt dat wijzigingen in uw nagels zijn een teken van een vitaminegebrek, overleg dan met uw arts. Pernicieuze anemie kunnen speciale routes van vitamine B12-supplementen, zoals sublinguale B12 of injecties nodig. Je moet niet proberen om zelf een diagnose of behandeling van een vitaminetekort zonder de zorg en begeleiding van een opgeleide medische professional.