Peeling van de huid op de handen & amp; Fingers

Peeling van de huid op de handen & amp; Fingers

Schilferende huid op je handen en vingers kan leiden tot pijn, vooral wanneer uw huid wordt ruw. Alles, van het weer tot bepaalde medische aandoeningen kan de huid op je handen en vingers te schillen veroorzaken. Als je niet zeker bent van de exacte oorzaak, moet u uw dermatoloog te bezoeken voor een exacte diagnose.

Kenmerken van Peeling Skin

Wanneer de huid op je handen en vingers begint te schillen, kunt u huidschilfers opmerken en het kan rood verschijnen waar huid vlokken uit. U kunt ook jeuk ervaren als gevolg van irritatie van de huid en droogte. Het kan pijn om te buigen of beweeg je handen vaak als de huid erg krap voelen. De open wonden op je handen uit de huid peeling uw huid meer vatbaar voor infecties.

Omgevingsfactoren

Koud en droog weer, maar ook te veel blootstelling aan de zon, kan het vocht zappen uit je huid, volgens de American Academy of Dermatology. Dit is zo vaak voor, volgens de American Academy of Dermatology, dat uw handen geven over het algemeen de gevolgen van de omgeving waarin je leeft in. Vaak wassen van je handen, vooral in de winter maanden, kan drogen ze uit, waardoor uw huid te schillen. Dompelen je handen in heet water op een regelmatige basis kan ook uw huid uitdrogen, als het hete water strips je handen en vingers van nature essentiële oliën.

Medische omstandigheden

Een verscheidenheid aan medische aandoeningen kan de huid op je handen en vingers te schillen veroorzaken. Schimmelinfecties zoals Tinea cruris of voetschimmel, kan plaatsvinden op de handen, waardoor jeuk en vervelling, vooral tussen de vingers. Allergische reacties kunnen de huid op je handen en vingers te schillen veroorzaken. de ziekte van Kawasaki, die normaal alleen van invloed op kinderen onder de leeftijd van vijf jaar, kan de huid op de handen te schillen.

Behandeling en preventie

Als omgevingsfactoren veroorzaken uw huid uit te drogen, breng dan een vochtinbrengende crème op je handen en vingers vaak. Hydraterende uw handen en vingers kan helpen uw huid uitdroogt, volgens de American Academy of Dermatology te voorkomen. Het dragen van handschoenen tijdens het kan buiten ook helpen uw handen en vingers te beschermen tegen uitdrogen en gesprongen. Als een medische aandoening zorgt ervoor dat de huid op je handen en vingers te schillen, overleg dan met uw zorgverzekeraar over mogelijke behandelingen.

Wanneer moet u uw arts te raadplegen

Als de peeling huid begint te tekenen van infectie vertonen - zoals pus, dat bol staat van vloeistoffen of korstvorming - onmiddellijk contact op met uw zorgverzekeraar. Hij kan een topische medicatie voor om de infectie te behandelen en te hydrateren huid tegelijkertijd. pick nooit op de schilferende huid, omdat dit zou kunnen leiden tot infectie en verergeren uw huidconditie.