Patella femorale syndroom en Fysiotherapie

Patella femorale syndroom --- medisch bekend als patellofemoraal --- met zich meebrengt meestal fysieke therapie die verschillende oefeningen die je omgeving beenspieren te versterken met het oog op de knieschijf te stabiliseren zich meebrengt. Terwijl artsen de exacte oorzaak van patellofemoraal niet gelokaliseerd, wordt gedacht gerelateerd te zijn aan de manier knieschijf of patella beweegt op de groef van het dijbeen of femur.

Definitie

Patella femorale syndroom is een knieschijf aandoening gekenmerkt door hetzij een zachte of ruwe plek op kraakbeenoppervlak de patella, volgens de knie Florida en orthopedische Center. Het gaat om zowel jouw patella (knieschijf) en de femur (dijbeen). Het syndroom is bekend als runner's knie of dashboard knie. Aangezien de patella continu beweegt in een op- en neerwaartse richting, en kantelen en draaien, zijn er verschillende raakpunten tussen de femur en patella. Dat is de reden waarom het syndroom wordt beschouwd als een overmatige schade, volgens de Universiteit van Washington arts Mark S. Juhn, doctor in de osteopathie aan de Universiteit van Washington School of Medicine.

Het repetitieve contact met betrekking tot deze gebieden en de uitlijning van de knieschijf is meer dan waarschijnlijk de reden voor patella femorale syndroom. In medische termen, is het patellofemorale pijnsyndroom.

spierversterkende oefeningen

Voer isometrics. Zittend, afwisselend aanscherping van uw bovenbeenspieren (quadriceps), uw kuitspieren en je billen. Houd elk voor een telling van 10. Relax. Herhaling.

Een ander isometrisch, vanuit bigkneepain.com, impliceert zittend in een stoel en uitbreiding van beide benen. Tik op de hielen op de vloer. Span je bovenbeenspieren. Greep. Ontspannen. Doe 10 herhalingen. Doe dit gedurende de dag, indien gewenst.

Doe een rechte pijp raise. Nismat.org stelt voor: Ga op je rug op een vlakke, stevige ondergrond. Buig je gezonde knie om je rug te stabiliseren. Draai de quadriceps van je geblesseerde been, terwijl de been recht. Til je been op hetzelfde niveau van je gebogen knie. Dit moet ongeveer 30 graden. Greep. Terug naar de oorspronkelijke positie. Herhaling. Doe drie sets van 15 herhalingen.

Doe een heupflexie. Ga op de rand van een stoel of tafel. Hou je rug recht en je gezonde knie gebogen. Til je zwakke knie naar het plafond. Greep. Terug naar de oorspronkelijke positie. Niet naar voren of naar achteren leunen tijdens deze oefening, volgens Nismat.org. Doe deze oefening in drie sets van 15 herhalingen.

Versterk uw hamstrings. Zittend in een stoel met wielen (zoals een bureaustoel), trek jezelf rond de kamer met behulp van uw geblesseerde been. Houd uw gezonde been van de grond.

Rekoefeningen

Strek je hamstrings. Zitten op een stevige ondergrond met je geblesseerde been recht. Buig naar voren vanuit je middel in een poging om je tenen te raken, zegt Nismat.org. Houd je rug recht. Houd gedurende 30 seconden. Herhaal stretch vijfmaal. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u uw gezonde been recht of gebogen te houden.

Doe quadriceps stretching. Zegt Nismat.org: Terwijl je, houd de rug van een stevige stoel. Til je geblesseerde been en breng je hiel omhoog naar je billen. Gebruik je hand om je enkel te grijpen. Trek uw hiel dichter bij je lichaam totdat u de rek voelt. Houd gedurende 30 seconden. Doe niet boog je rug. Houd je knieƫn dicht bij elkaar. Terug naar de oorspronkelijke positie. Herhaling.