Parkinson stamcelbehandeling

Parkinson stamcelbehandeling


ziekte van Parkinson is één van een groep van neurologische aandoeningen genoemd motorische aandoeningen. Het is een degeneratieve aandoening waarbij dopamine producerende hersencellen inactief of beschadigd waardoor het misfiring van zenuwcellen die verantwoordelijk zijn voor motorbesturing zijn. Stamcel therapieën worden momenteel ontwikkeld om opnieuw te groeien deze dopamine-producerende hersencellen.

Stamcellen

Volgens de National Institutes of Health, stamcellen zijn unspecialized cellen met de potentie om specialiseren. Er zijn drie verschillende soorten stamcellen, waaronder volwassen, weefselspecifieke en embryonale. Embryonale stamcellen zijn de meest veelzijdige en kan uitgroeien tot een hersencel, spiercel, rode bloedcel of een ander type cel in het lichaam.

toepassingen

Stamcellen worden gebruikt om een ​​verscheidenheid van ziekten die weefselafbraak betrokken behandelen. Deze ziekten omvatten: leverziekten, spierdystrofie, ALS (ziekte van Lou Gehrig), ziekte van Huntington, reumatoïde artritis, osteoartritis, type 1 diabetes, hartziekte, brandwonden, beroerte, ruggenmergletsels, en Parkinson.

Procedure

Volgens de Universiteit van Minnesota Stem Cell Institute, behandeling begint in het laboratorium waar de stamcellen zijn gespecialiseerd in de dopamine-producerende hersencellen. De gemodificeerde stamcellen worden daarna getransplanteerd in de hersenen van een patiënt Parkinson. Terwijl de menselijke proeven zijn nog in de beginfase, hebben de eerste resultaten zijn bemoedigend.

De eerste menselijke Trial

Volgens de website LifeNews, de neurale stamceltransplantatie eerste volwassen was een succes. In 2004, UCLA onderzoekers injecteerden volwassen stamcellen in de hersenen van de patiënt Parkinson. In 2009, de onderzoekers publiceerden de vijf jaar de resultaten van de studie.

"Van bijzonder belang zijn de opvallende resultaten van de studie leverde-gedurende de vijf jaar na de procedure motor schalen van de patiënt verbeterd door meer dan 80 procent voor ten minste 36 maanden."

aanvullend onderzoek

In 2010, onderzoekers van de Yale University School of Medicine geïnjecteerd menselijke endometrium (baarmoeder) cellen in de hersenen van muizen met Parkinson-achtige motor-neuron schade. De endometriale stamcellen omgezet in dopamine producerende hersencellen in de muizen. Deze bevindingen zijn bemoedigend, zowel vanwege hun succes en omdat humane endometriale cellen gemakkelijker beschikbaar voor onderzoek dan embryonale stamcellen.