Parental Invloeden in Infant Cognition

Parental Invloeden in Infant Cognition

Je kleintje de eerste ervaringen hebben een directe impact op haar toekomst. De zorg die u uw kind, evenals alle interacties die je hebt met haar te geven, rechtstreeks van invloed op de groei van de hersenen van uw kind, volgens HealthyChildren.org. Door het douchen uw zuigeling met liefdevolle aandacht als ze leert over haar nieuwe wereld, bent u eigenlijk helpen in haar ontwikkeling.

Betekenis

Het creëren van een consistente liefdevolle, responsief en speelse relatie met je kind bevordert niet alleen de cognitieve ontwikkeling, maar het legt ook de basis voor sociale en emotionele ontwikkeling die duidelijk in de vorm van verkennende gedrag en onafhankelijkheid wordt wanneer je baby wordt een peuter. Talloze mogelijkheden staan ​​tot uw beschikking in de eerste weken van het leven van uw kind om zijn cognitieve ontwikkeling brandstof, neemt nota van de American Academy of Pediatrics, of AAP. Bijvoorbeeld, kunt u uw baby voeren rond het huis, wijzend naar buiten en het benoemen van gemeenschappelijke voorwerpen zoals een kussen, lepel en tafel. In een mum van tijd, zult u beginnen te merken dat uw kind wil raken en pak de items op uw 'huis reizen. "

Talk, Talk Talk

Praten met je baby bij elke gelegenheid - tenzij natuurlijk hij slaapt - is zowel educatieve en geruststellend om uw kind, omdat hij het geluid van je stem houdt. In eerste instantie zal je kleintje reageren op uw woorden met alleen been- en armbewegingen, maar al snel, zul je beginnen te horen gorgelend en koeren geluiden - een teken dat hij begint te leren over het geven en nemen van het gesprek. Het beantwoorden van geluiden van uw baby door middel van imitatie en het toevoegen van "echte" woorden zullen hem helpen ontwikkelen van taalvaardigheden. Houd in gedachten dat wat je zegt minder zwaar weegt dan hoe je het zegt. Baby's reageren zeer positief op hoge toon of zacht gesproken woorden, volgens een artikel van 2001 door Ben Silliman, een universiteit van Wyoming Cooperative Extension gezinsleven specialist.

Moedig van uw kind "Ontdekkingen"

Zodra uw baby het principe van oorzaak en gevolg ontdekt - klokken luiden en sleutels jingle toen ze hen schudt - zal ze opzettelijk gooien en drop speelgoed, lepels en andere objecten om geen andere reden dan de sensatie van het kijken naar je ze op te halen. Geef je baby veel licht en onbreekbaar speelgoed, zoals kleine opgezette dieren, houten lepels, plastic kommen en ballen die te groot zijn om door te slikken zijn, om haar tal van mogelijkheden om te experimenteren met haar nieuwe bewustzijn te geven. Wees niet te sterk afhankelijk zijn van speelgoed en andere gadgets om de cognitieve ontwikkeling te stimuleren in je kleintje, adviseert Merck Manual Gezondheid van het huis Handbook. Baby's moeten tal van verbale en fysieke affectie aan intellectueel en emotioneel te ontwikkelen.

extra Tips

Het lezen van uw baby zal hem helpen een beter begrip van de taal en geluid te krijgen, neemt nota van de Centers for Disease Control and Prevention. Dansen met, en zingen, uw kind bevordert niet alleen de ontwikkeling van de hersenen, maar ook bloot uw baby naar muziek. Leer uw kind eenvoudige spelletjes, zoals patty-cake en peek-a-boo, kan ook verbetering van haar cognitieve en motorische vaardigheden.
.