Papaya Gevaren

Papaya Gevaren


Christopher Columbus noemde dit exotische traktatie de "vrucht van de engelen," en het eten van papaja's is lang beschouwd als een smakelijke en voedzame manier om de volledige voordelen voor de gezondheid van de vruchten te genieten. Papaja is rijk aan niet alleen vitamine A, B en C, maar ook kalium en vezels. Waaronder papaja in uw dieet is gekoppeld aan hart-en dikke darm gezondheid. Er zijn echter enkele veiligheidsvraagstukken papaya, vooral uit voedsel gerelateerde allergische reacties, topische allergieën en allergieën in de lucht. Sommige studies suggereren ook dat genetisch gemodificeerde papaja schadelijk zijn voor sommige mensen kunnen zijn.

Food Related Allergische reacties

Papaya behoort tot de familie van vruchten die het enzym chitinase, een stof die reacties vergelijkbaar latexallergie bij sommige mensen veroorzaakt bevatten. Avocado's en bananen bevatten ook deze stof. Mensen die lijden aan deze allergie kan netelroos ervaren, kortademigheid, duizeligheid en flauwvallen van het eten van papaya. Koken papaya vóór de inname kan, volgens sommige experts, deactiveert het enzym.

Topical Allergieën

Papaya extract - papaïne - wordt vaak gebruikt in actuele huidcrèmes, waaronder die worden gebruikt om diabetische zweren te behandelen. Er zijn ook kleine hoeveelheden papaïne in moisturizers, huid reinigingsmiddelen en haarproducten. Degenen die last hebben van een allergie papaya moet zorgvuldig te werk gebruik van deze producten.

Airborne Allergieën

Studies hebben aangetoond dat de lucht stuifmeel van de bloemen van de papajaboom hebben bijgedragen tot allergische symptomen bij sommige mensen. Degenen met ademhalingsproblemen zoals seizoensgebonden allergieën of astma hebben meer kans op last van ademhalingsproblemen bij blootstelling aan papaya pollen.

Genetisch Gewijzigde Papaja

Een mogelijke nieuw gevaar bestaat nu in een genetisch gemodificeerde papaja, de zonsondergang papaya, die werd ontwikkeld om de ringspot virus dat vaak aanvallen van de vrucht te weerstaan. Deze stam van papaya fruit kan nieuwe allergenen die bestaande allergenen imiteren veroorzaken. Zowel de FDA en het EPA hebben verklaard zonsondergang papaja veilig, maar sommige wetenschappers geloven dat extra onderzoek naar de mogelijkheden voor allergenen in genetisch gemodificeerde fruit moet worden uitgevoerd.