Pancreaskanker Diagnose

Alvleesklierkanker wordt ook wel exocriene kanker. De National Cancer Institute schat dat meer dan 42.000 nieuwe gevallen van pancreaskanker zal worden gediagnosticeerd in de Verenigde Staten, en meer dan 35.000 mensen zullen sterven aan deze ziekte elk jaar, waardoor het de vierde meest voorkomende oorzaak van kanker overlijden. Vroege pancreaskanker geen symptomen, dus het is meestal gediagnosticeerd in een later stadium, waardoor het moeilijker te beheersen en te behandelen.

symptomen

Naarmate de ziekte vordert, symptomen zijn rugpijn, pijn in bovenbuik, misselijkheid en braken, geelzucht en zwakte. Omdat deze symptomen kunnen tekenen zijn van andere aandoeningen, is het belangrijk dat zij worden gecontroleerd door een arts.

Diagnose

Om een ​​juiste diagnose van pancreaskanker, zal de arts vele tests. Tijdens het lichamelijk onderzoek, zal ze de buik om te controleren of er geen zwelling of veranderingen van de huid te onderzoeken, en ze zal controleren op geelzucht. Laboratoriumtests, CT-scans, echo's en biopten kan ook worden gedaan. Een van de belangrijkste laboratoriumtests een CA 19-9. Dit is een tumor marker die wordt gevonden in hoog tot 90 procent van de diagnose alvleesklierkanker. Hoewel dit geen test die met zekerheid kan worden gebruikt als een algemene screening test deze tumor marker is behulpzaam bij het meten van reactie op behandeling reeds gediagnosticeerd. Wanneer een definitieve diagnose wordt bereikt, kan de kanker worden vervolgens opgevoerd. Staging de kanker een proces waarbij de arts de verspreiding van de ziekte te beoordelen. De fasering beïnvloedt het soort behandeling kan worden gedaan.

Behandeling

Degenen met alvleesklierkanker zijn ingedeeld in een van de drie groepen: degenen met potentieel resectabel ziekte, of te behandelen door chirurgie; mensen met een ziekte die wordt gelokaliseerd (in één gebied) maar unresectable en patiënten met metastatische kanker. Chirurgie wordt vaak uitgevoerd, en de pancreas kan gedeeltelijk of volledig worden verwijderd.

De Whipple procedure wordt gedaan wanneer de kanker wordt in het breedste deel van de alvleesklier, de kop genoemd. Het hoofd van de alvleesklier wordt verwijderd, samen met een deel van de dunne darm, maag en gal duct. Afhankelijk van de chirurg, kan zij andere weefsels verwijdert ook.

Een distaal pancreatectomy is wanneer de chirurg het lichaam en de staart van de pancreas verwijderd en wordt ook de milt.

Verwijdering van de gehele pancreas, een deel van de dunne darm, een deel van de maag, wordt de galbuis, galblaas, milt en lymfeknopen genoemd totaal pancreatectomie.

Bestraling en chemotherapie kunnen ook worden gebruikt in een of andere combinatie met chirurgie.

metastatische ziekte

Voor patiënten bij wie kanker is gemetastaseerd, de mediane overlevingstijd 5-8 maanden. Chemotherapie wordt gegeven aan deze mensen, maar niet significant verlengen overleving. In een kwart van deze patiënten wordt een kortdurende klinisch voordeel gezien, maar niet op de lange termijn.

Toekomstige richtingen

De behandelingen die we hebben voor alvleesklierkanker zijn beperkt. Veel oncologen aansporen hun patiënten om deel te nemen aan klinische proeven om te helpen bij nieuwe ontwikkelingen. Toekomstige mogelijke behandelingen in het kader van studie omvatten biologische therapieën en gerichte therapieën.