Paleo dieet Oefening

Paleo dieet Oefening

In 2002, oefening wetenschapper Loren Cordain schreef "The Paleo Diet", een boek dat veel mensen geïnspireerd om te proberen holbewoner-stijl eten en bewegen te repliceren. De leerstellingen van een paleolithische voedsel plan, met vlees, groenten en fruit, zijn bekend, maar veel mensen realiseren zich niet dat aanhangers van het dieet ook uit te oefenen anders. Oefening op een paleodieet niet alleen voorzien van verschillende soorten bewegingen, maar ze hebben ook een totaal andere intensiteit, duur en frequentie.

Functie

Volgens een artikel in de New York Times over de holbewoner levensstijl, het Paleo dieet probeert de activiteiten van de prehistorische mensen te repliceren. Volgers kunnen intense cardiovasculaire, versterking en uithoudingsvermogen activiteiten zoals sprinten en springen doen. Deze types van activiteiten te verhogen uw hartslag snel en werk je grote spiergroepen.

Kenmerken

Sommige beoefenaars van een paleodieet bezighouden met wat zij noemen evolutionaire fitness workouts. Deze oefening richt zich op intensieve hoogstandjes, zoals bergbeklimmen, op blote voeten lopen op ruw terrein, het tillen van zware stenen en bewegen op handen en voeten. Een artikel over evolutionaire fitness in de online editie van de London Times voegt eraan toe dat de dagelijkse trainingen niet de paleo plannen aan te passen. In plaats daarvan streven naar periodes van relatieve inactiviteit afgewisseld met intense oefening. Kortom, uitdagend werk troeven op lange termijn, matige lichaamsbeweging.

overwegingen

Hoewel het onmogelijk is in deze moderne tijd aan wollige mammoeten te jagen, dan kunt u de intensiteit van een dergelijke activiteit te bootsen. Volgens een Washington Post artikel over de paleolithische levensstijl, ouderwets vloer werk en gymnastiek biedt dezelfde uitbarsting van activiteit als de jacht, foerageren en jagen. Probeer interval training, de integratie van sprints en uit te werken op een helling, in combinatie met squats, push-ups en lunges.

Theorieën / Speculatie

In een interview in de "US News & World Report," Cordan beweert dat een jager-verzamelaars oefening regime is geïnspireerd door het idee van de overleving, niet alleen het verhogen van uw hartslag. De krachtige activiteiten weerspiegelen de behoefte van de holbewoner om gevaarlijke situaties te ontsnappen of de uitoefening van voedselbronnen.

Waarschuwing

Paleolithicum niveau van de activiteit niet elke persoon aan te passen. Als u gezondheidsproblemen of gewoon het begin van een workout routine, overleg met uw arts alvorens een dergelijke high-impact, intense oefening plan.