Over Zilverkaars

Zilverkaars is een vaste plant afkomstig uit de Verenigde Staten. Het wordt vermeden door insecten, waardoor het andere namen zoals bugwort, rattleroot en rattleweed geeft. Zilverkaars wordt verkocht en gebruikt in de Verenigde Staten als een voedingssupplement, maar wordt voornamelijk gebruikt voor overgangsklachten. Hoewel het gebruik van zilverkaars menopauze symptomen bemoedigend, er geen harde bewijzen date ondersteunen de effectiviteit symptomen geassocieerd met de menopauze.

klinische studies

Volgens de Mayo Clinic, moet zilverkaars niet worden verward met blauwe cohosh. Het zijn twee verschillende planten; blue cohosh kan je hart beschadigen en de bloeddruk verhogen. Dr. Norman Farnsworth, Ph.D., University of Illinois in Chicago, "beoordeeld 11 andere commerciële producten die zijn gebruikt in klinische studies. Zilverkaars producten komen in verschillende vormen, zoals capsules, oplossing, druppels, tinctuur en tabletten. Remifemin is de meest onderzochte product, althans van die welke worden verkocht in de Verenigde Staten. Overwerk, heeft de fabrikant geschakeld tussen isopropanol en ethanol voorbereiding en tussen vloeibare extracten en gedroogd vloeibare extracten. Hoewel er geen klinische studies zijn gerapporteerd met behulp poedervorm plantenmateriaal heeft diverse verschillende formuleringen gebruikt bij klinisch onderzoek. de veranderingen in de bereidingswijze van Remifemin vergelijkingen van dit product gecompliceerd bij het vergelijken in verschillende studies. de verscheidenheid van commerciële bereidingen van zilverkaars toegediend in klinische studies bemoeilijkt vergelijkingen over studies op het gebied van veiligheid, de toxiciteit en werkzaamheid. " In de toekomst, het Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde (NCCAM) zullen worden gefinancierd "een strenge wetenschappelijke studie om te bepalen of de behandeling met zilverkaars vermindert de frequentie en intensiteit van opvliegers en andere symptomen van de menopauze."

Geschiedenis

Zilverkaars gebruik gaat terug tot de 19de eeuw, toen Noord-Amerikaanse Indianen gebruikten het voor vele medicinale doeleinden van malaria tot nieraandoeningen en zelfs gynaecologische aandoeningen. Het wordt nog steeds gebruikt voor vrouwen die lijden migraine als gevolg van menstruatie en door verloskundigen om weeën op te wekken.

Bijwerkingen

Klinische studies vergelijken van oestrogeen gebruik en zilverkaars hebben aangetoond een lage incidentie van negatieve effecten geassocieerd met zilverkaars. Hoofdpijn, maagproblemen, zwaar gevoel in de benen, en problemen met het gewicht onder controle zijn de bijwerkingen het vaakst gemeld. Er zijn gevallen gemeld dat zilverkaars gebruikt voor het opwekken van arbeid veroorzaakt neurologische complicaties met een baby na de geboorte. Leverbeschadiging is ook gerapporteerd, maar is laag in vergelijking met het aantal patiënten die zilverkaars zonder bijwerkingen.

overwegingen

Vrouwen die zwanger zijn, hebben borstkanker of een geschiedenis van leverproblemen mag zilverkaars niet nemen, tenzij voorgeschreven door hun arts. "Personen die symptomen van de lever problemen zoals buikpijn, donkere urine of geelzucht ontwikkelen tijdens het gebruik van het supplement moeten stoppen met het gebruik en contact opnemen met hun arts."

geneesmiddelinteracties

Vermeld is dat zilverkaars optreedt als oestrogeen hormoon en kunnen interfereren met enige hormonale middelen of orale anticonceptiva voorschrift. Bovendien is niet duidelijk hoe het kruid werkt. termijn effecten van zilverkaars lang nog niet vastgesteld.