Over Tongkanker

Tongkanker is een veel voorkomende vorm van orale kanker die tumoren en laesies op de tong. In feite, behalve lipkanker, tongkanker is de meest voorkomende vorm van mondkanker. De sleutel tot een succesvolle behandeling is een vroege diagnose, dat is de reden waarom het leren hoe je tong kanker te identificeren is zo belangrijk.

instructies

types

1 Er zijn twee hoofdtypen van tongkanker, maar beide zijn plaveiselcelcarcinomen. Het verschil is waar de kanker is gevonden. Plaveiselcelcarcinoom van de tong orale is een tumor die wordt gevonden op het zichtbare deel van de tong. Plaveiselcelcarcinoom van de basis van de tong optreedt in het gebied dat achter het deel van de tong die gemakkelijk kan worden gezien. Omdat het weefsel in deze twee gebieden van de tong is heel anders, worden de twee kankers niet op dezelfde wijze behandeld.

Functie

2 Tong kanker begint meestal als een dikke witte vlek of kleine bult op de tong. De kanker zal uiteindelijk openen en om te zetten in een maagzweer met een opstaande rand en interieur dat gemakkelijk bloeden. Deze tumoren verspreidde zich snel, en kan de tong veroorzaken stijf. Ze kunnen ook problemen met slikken of praten indien niet snel behandeld veroorzaken. Bij tongbasis kanker, wordt het probleem vaak niet gedetecteerd tot het aanzienlijk is toegenomen, omdat dit gedeelte van de tong niet zichtbaar en vroegtijdig kanker meestal niet veroorzaakt pijn.

Tijdsspanne

3 Tongkanker geen bekende oorzaak, maar leeftijd lijkt een risicofactor. De kanker is zelden gezien in iedereen die jonger is dan 40 jaar oud. Het is het meest voor bij mensen, vooral mannen, die ouder zijn dan de leeftijd van 60 Patiënten die hun kanker te vangen in een vroeg stadium hebben een high five-jaars ziektevrije rente, bijna 70 procent. Echter, degenen die de ziekte niet te vangen totdat het heeft geavanceerde slechts een 30 procent vijf jaar ziektevrije tarief.

potentieel

4 Onderzoek heeft een oorzaak van de tong kanker nog niet getoond. Er zijn echter verschillende risicofactoren voor de aandoening. Blootstelling aan tabaksrook, hetzij direct of tweedehands, is een risicofactor. Alcoholgebruik verhoogt ook het risico op het ontwikkelen van de tong kanker. Andere risicofactor lijdt aan een chronische virale infectie, met name het Epstein-Barr virus. Patiënten met een onderdrukt immuunsysteem, zoals patiënten recent orgaantransplantatie hebben ondergaan, kunnen ook een hoger risico op het ontwikkelen tongkanker.

Identificatie

5 De laesies die aanwezig zijn op de tong zijn typisch het eerste teken dat een patiënt zal merken wanneer zij tongkanker. Pijn kan ook een teken van laat stadium van kanker zijn. Artsen zullen verschillende diagnostische hulpmiddelen om de omvang van de ziekte te bepalen voor het kiezen van een behandeling. Deze omvatten röntgenfoto's, CT-scans, MRI en PET-scans. Als de tumor kan worden bereikt, is een biopsie van de tumor vaak gedaan om te controleren of het is kwaadaardig.

Preventie / Solution

6 Behandeling van tongkanker afhankelijk van het type en het stadium van de kanker. Vroeg stadium van kanker, die gewoonlijk oraal tong kanker, kunnen gewoonlijk worden behandeld door middel van chirurgie aan de laesie. Als een operatie de mogelijkheid om te praten of slikken zouden belemmeren, artsen draaien meestal op radiotherapie. Als de ziekte gevorderd is, wordt een combinatie van chirurgie, bestraling en chemotherapie waarschijnlijk worden gebruikt. Sommige patiënten moeten gaan door middel van revalidatie na een operatie om opnieuw leren hoe om te slikken of praten.