Over Richtkijkers

De telescopische zicht, of richtkijker, is een oud apparaat dat het optische vermogen van de telescoop om het geweer brengt. Het is een belangrijke, fundamentele stuk van apparatuur voor jagers, sportschutters en snipers van alle strepen sinds het geweer zelf praktische en nauwkeurig genoeg om een ​​dergelijke steun verdienen geworden.

Identificatie

Richtkijkers zijn meestal gecategoriseerd door twee statistieken: vergroting van de macht en de lens diameter. Bijvoorbeeld, een bereik met x6 vergroting en 65mm lensdiameter een 6x65 zijn. Sommige scopes hebben een variabele vergroting, dus een scope met vergroting tussen de 2 en 6 zou een 2-6x65 zijn. Duitse scopes gebruik maken van een categorie genaamd helderheid van het beeld of licht het verzamelen van de macht in plaats van de lens diameter voor het tweede nummer.

de Reticle

Over Richtkijkers


Reticles zijn meestal bekend als crosshairs, hoewel er veel reticles die ingewikkelder dan dit zijn. Deze bieden hulpmiddelen voor het compenseren tegen wind en bullet drop, evenals uitzoeken bereik. Zelfs in het geval van het gemeenschappelijk crosshairs Deze dradenkruizen zijn alle draden van hetzij gemonteerd in de omvang buis, of zij rechtstreeks geëtst op de lens. Dradenkruizen kunnen worden verlicht, zodat ze kunnen worden gezien in weinig of geen licht. De twee meest voorkomende manier om dit te doen is het gebruik van batterij-aangedreven LED's, of om een ​​glow-in-the-dark radioactieve stof te gebruiken (zoals bij glow-in-the-dark tekenen en horloges). Modern scopes gebruiken glasvezel aan het daglicht voor dradenkruis verlichting te verzamelen.

controls

Over Richtkijkers


Het is gebruikelijk voor de meeste telescopische bezienswaardigheden om de controle functies voor het maken van aanpassingen. De drie meest voorkomende zijn voor optische focus, horizontale afstelling van de reticule te corrigeren voor wind en voor de verticale afstelling van de reticule te corrigeren voor bullet vallen. Meerdere vergrotingsfactor scopes zal ook een vergroting controle. Andere minder vaak voorkomende controles zijn voor verlichting aanpassing en parallax controle.

Parallax

Parallax problemen zijn het gevolg van een optische fout, waar het beeld en dradenkruis zijn niet precies doel representerend. Dit kan worden geïdentificeerd door het controleren van het masker tegen geringe bewegingen van het oog: als het oog van locatie verandert en het vizier beweegt een beetje mee, maar de werkelijke geweer is helemaal niet bewogen, dan is dit parallax. Voor de meeste scopes, parallax fouten belangrijk geworden met ofwel zeer kleine doelen of nauwkeurig schieten op zeer lange afstand, dat is de reden waarom parallax compensatie is niet een functie die op grote schaal is opgenomen op scopes.

Andere opties

Over Richtkijkers


Er zijn een verscheidenheid van add-ons of aanvullende technologieën voor richtkijkers. Een van de bekendste is de Starlight Scope, een ambient light-versterkende apparaat dat op grote schaal werd gebruikt in de Vietnam-oorlog. Sommige richtkijkers zijn uitgerust met laser afstandsmeters, het nemen van de giswerk uit gaande. Merk op dat een laser rangefinder een onzichtbare variërend inrichting; het is niet een laser waarneming apparaat.