Over Prikkelbare Darm Syndroom na de zwangerschap

Over Prikkelbare Darm Syndroom na de zwangerschap

Prikkelbare darmsyndroom, ook bekend als IBS, een syndroom of meer symptomen die buikpijn, diarree, constipatie, gas, langs slijm en andere onregelmatigheden bevat. Hoewel de zwangerschap het risico op het ontwikkelen van IBS niet te verhogen, volgens Dr Chung Owyang, hoofd van de gastro-enterologie voor de Universiteit van Michigan Health System, de meeste gevallen ontwikkelen bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

Oorzaken

IBS wordt gedacht dat het product van overactieve zenuwen in de dikke darm. Stress en vrouwelijke geslachtshormonen veroorzaken geen IBS, maar ze doen het aantal bij de erkende triggers die lijken te overactieve zenuwen te verrekenen. Systemische antibiotica gebruikt voor de bestrijding van groep B Streptococcus en andere bacteriën bij zwangere vrouwen kan de balans van de bacteriën die normaal in de darm verblijven verstoren, het verstrekken van een andere mogelijke trigger voor IBS.

Diagnose

Artsen de diagnose IBS op basis van anamnese, lichamelijk onderzoek en, soms, bloedonderzoek. Hoewel de zwangerschap geen factor in de Rome Criteria 2006 gebruikt om de diagnose van IBS, artsen zijn vaak terughoudend om de diagnose te stellen tot ten minste zes maanden na een zwangerschap, omdat de normale fysiologische, metabole en anatomische veranderingen in verband met zwangerschap de diagnose kan verwarren.

cursus

De meeste patiënten met IBS melding van een wassende en afnemende natuurlijk. De symptomen kunnen verdwijnen voor een tijdje of ze kunnen hun patroon veranderen. Een studie uit 2008 in de "World Journal of Gastroenterology" vond hogere niveaus van prolactine, een hormoon dat in verband met de productie van moedermelk, bij vrouwen met constipatie-predominant IBS. Dus, kan zogende vrouwen die eerder last van diarree-predominant IBS vinden dat hun symptomen verschuiven naar een constipatie-predominant of gemengde patroon.

Diet Therapy

Dieettherapie IBS omvat geleidelijk toenemende voedingsvezels hetzij door vezelsupplementen, toenemend gebruik van volle granen, peulvruchten, fruit en groenten of een combinatie van beide. Bovendien moeten patiënten triggers zoals vette voedingsmiddelen, grote maaltijden, zuivelproducten, chocolade, cafeïne, alcohol, kunstmatige zoetstoffen genoemd suikeralcoholen en koolzuurhoudende dranken voorkomen. Hoewel de meeste van de voedingsmiddelen benadrukt in het IBS dieet zijn al laag in calorieën, kan een geregistreerde diëtist helpen identificeren extra calorieën snijden strategieën voor vrouwen die moeite terug te keren naar hun pre-zwangerschap gewicht te ervaren.

Stress management

Stress leidt vaak IBS symptomen, zodat stress management cijfers prominent in de eerste lijn behandelingen voor de aandoening. Naast de normale stressoren, nieuwe moedersgezicht de soms zware last fysiek, emotioneel en financieel zorg voor een kind. Het beheer van stress via verkooppunten zoals lichaamsbeweging, counseling, hobby's en zelfs alternatieve oplossingen, zoals hypnose of meditatie vermindert IBS symptomen en verbetert de algehele welzijn.

medicijnen

Medicijnen cijfer vaak een belangrijke rol in het beheer van constipatie-predominant IBS onder vrouwen die onlangs een baby hebben geleverd. Vrouwen die keizersnede hebben ondergaan, worden vaak geadviseerd om te voorkomen persen bij de ontlasting, en ontspanning van de spieren in de bekkenbodem is een veel voorkomende klacht bij vrouwen die zwanger zijn geweest, ongeacht de levering methode. Over-the-counter laxeermiddelen en tegen diarree zijn over het algemeen veilig voor post-partum vrouwen, hoewel vrouwen die borstvoeding geven moeten contact opnemen met hun arts om advies.

Voorzorgsmaatregelen

IBS oefent een negatieve invloed op de kwaliteit van het leven dat de impact ervan op de werkelijke gezondheid is veel groter dan de patiënten. Volgens het American College of Gastroenterology, IBS vermindert arbeidsproductiviteit, interfereert met sociale relaties en zelfs verhoogt het risico op zelfmoord. Vrouwen die onlangs een baby hebben geleverd zijn al een verhoogd risico op post-partum depressie. IBS kan het probleem verergeren.