Over Irish Rugby

Rugby is een internationale sport. Het wordt gespeeld door bijna elke natie in de wereld. De Rugby World Cup wordt om de vier jaar gespeeld. De Rugby World Cup 2011 zal worden gespeeld in Nieuw-Zeeland.
Ierland is momenteel de kampioen Six Nations. De Six Nations Championship wordt elk jaar gespeeld tussen, Ierland, Engeland, Frankrijk, Schotland, Italië en Wales.
Ierland is een relatieve nieuwkomer in de wereld van rugby. De wortels van de Ierse rugby kan worden herleid tot Engeland.

Introductie van Rugby naar Ierland

Studenten die het Engels Openbare scholen bijgewoond geïntroduceerd Rugby naar Ierland. Deze studenten brachten het spel mee naar het Trinity College in Dublin, Ierland, en zij stichtte de eerste rugby club in 1854.
Trinity speelden hun eerste wedstrijden tegen St. Columbia College en Hume High Street in 1867.
Rugby begon te groeien in populariteit in Ierland, met name in de regio Dublin en door 1868, verschillende clubs begonnen met het spelen van het spel.

Groei van de Rugby

Rugby begon te groeien in de Dublin en Belfast gebieden.
Wanders was de tweede rugby club te vormen. Wanders werd opgericht in 1869.
Lansdowne werd georganiseerd in 1873. Andere rugby clubs werden al snel gemaakt. Ze waren Dungannon in1873, Co. Carlow in 1873, UCC in1874, Ballinasloe in1875, NIFC in 1868, en de Queens University in 1869. Al deze originele clubs zijn nog steeds vandaag de dag bestaan.
Met de oprichting van Queens University rugby club in Belfast, de vorming van andere rugby clubs in Belfast snel volgden. In rap tempo begon Windsor, Ulster, Belmont, Lisburn en Albion spelen rugby.

Rugby was dominant in Noord-Ierland. Het merendeel van de deelnemers waren protestanten. De katholieke delen van Noord-Ierland heeft niet deelgenomen aan de sport tot het midden van de jaren 1900.

De vorming van de Irish Football Union

De populariteit van het Rugby in protestantse kringen resulteerde in de vorming van twee afzonderlijke rugby union in Dublin en Belfast.
Dublin vormden de Irish Football Union op 12 december, 1874. Belfast verenigd in en vormden de Noordelijke Football vereniging een paar maanden later.
Deze vakbonden waren op gespannen voet met elkaar. In februari 1879, de twee concurrerende vakbonden uitgewerkt hun verschillen werden samengevoegd tot één vereniging. De nieuwe vakbond werd de Ierse Rugby Football Union genoemd.

De oprichting van het IRFU geleid tot de vorming van takken in de volgende steden: Leinster, Munster en Ulster in 1885.
Zesentwintig clubs werden verdeeld en toegewezen: 10 clubs werden toegewezen aan Ulster; Leinster ontving negen clubs; en zeven ging naar Munster.
Een nieuw filiaal opgericht in 1886 heette de Connacth Branch.

Ierland Tests International Competition

Na de vorming van de rugby union in Ierland, de Ierse nam Engeland in hun eerste test match op 15 februari 1875. De Ierse club verloren van Engeland 7-0.
Op 11 maart 1878, werd de terugkeer match gespeeld en Ierland verloor opnieuw om de Engels kant.
Ierland won zijn eerste interland toen ze versloeg Schotland thuis in Belfast in 1881. Zes jaar later in 1887, Ierland versloeg Engeland voor de eerste keer. Het volgende jaar in 1888 Ierland hun eerste overwinning op Wales.
Rugby was een populaire sport meestal in de hogere en middenklasse. Rugby was in rechtstreekse concurrentie met voetbal en Gaelic football dus rugby nooit in staat was om een ​​voet aan de grond te krijgen in de stedelijke gebieden.

Post World War I

Na de Eerste Wereldoorlog, rugby kampen met een terugval tot ongeveer 1930. De Ierse katholieken begonnen geïnteresseerd in rugby geworden door 1930. De toegenomen aantallen katholieke mannen spelen sport help rugby krijgen een positie in de Ierse sport scene.
Het hoogtepunt van de toewijding van Ierland rugby kwam tot bloei in 1948 toen de Ierse Rugby team verslaan Engeland, Frankrijk en Schotland naar de Grand Slam te winnen.
Deze Grand Slam win stevig te verankeren Ierse Rugby in de nationale sporten scene.

Porfessional Legaue toegevoegd

Vanaf haar oprichting in 1854, de Ierse Rugby was een amateursport. Alle van de Ierse club teams waren onbetaald. Deze mannen speelden voor de liefde van het spel.
Dit veranderde in 1999 toen de Ierse rugby professionele teams in elk van de volgende Ierse provincies gemaakt: Munster, Leinster, Ulster en Connacth.

Game van vandaag

Veel van de clubs hebben tegenwoordig een mix van professionele en amateur-spelers. Dit is de "open" spel genaamd.
Rugby wordt zeer serieus genomen door Ierland. Ierland heeft ongeveer 60.000 leden, die het spel te spelen. Er zijn 56 clubs speelt nu het Ulster tak. Er zijn 71 clubs spelen in de Leinster tak. De Munster tak heeft 59 clubs en Connacth tak heeft 19 clubs.
Bovendien, 246 scholen spelen rugby.