Over het gebruik van siliciumdioxide in Vetverbranders

Met de nieuwe vetverbrandende supplementen worden dagelijks gemaakt, is het moeilijk voor consumenten om bij te houden met welke opties veilig zijn en welke schadelijke stoffen kunnen bevatten. Hoewel de ingrediënten in vetverbranders openbaar moet worden gedeeld, consumenten zich vaak niet bewust van wat het doel van elk ingrediënt is en of het nodig is. Siliciumdioxide is een ingrediënt vaak gevonden in vetverbranders, met weinig uitleg waarom.

Definitie

Silicium is de tweede meest overvloedige stof in de aardkorst, tweede zuurstof en wordt gevonden in de vorm van zand en kwarts. Siliciumdioxide is een mengsel van silicium en zuurstof, die samen 75 procent van de aardkorst. Omdat siliciumdioxide zo overvloedig, wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals draadisolatie radio- en televisiesignalen, horloges, vensterglas, zandstralen en verdunningsmiddelen in supplementen.

Functie

De fijngemalen siliciumdioxide in vetverbranding supplementen wordt gebruikt als verdunningsmiddelen, drogen mechanisme om het vocht uit de supplementen en droog. Siliciumdioxide voorkomt luchtvochtigheid indringt de pillen of de pillen elkaar kleven. Omdat het van nature lage toxiciteit, is de keuze voor de meeste supplementen. Onderzoek blijft onderzoeken of siliciumdioxide veilig in te nemen.

effecten

Zuiver siliciumdioxide is onschadelijk, zonder rook of voedingswaarde. Volgens een artikel uit "Whole Foods Magazine," alleen silicium bevat voedingswaarde voor het lichaam. Echter, siliciumdioxide, wat pillen wordt toegevoegd als verdunningsmiddelen mechanisme is onverteerbaar. De siliciumdioxide moet inslikken van kleine hoeveelheden, die gemiddeld 10 mg. Dit bedrag zal door het spijsverteringsstelsel, onaangeroerd.

Theorieën / Speculatie

Ivan Fraser, een voormalige verpleegster die deze symptomen uit de eerste hand ervaren, stichtte een theorie die siliciumdioxide chronisch vermoeidheidssyndroom kan veroorzaken. De symptomen Fraser ervaren van supplementen die siliciumdioxide bevatten waren vergelijkbaar met die ervaren door vrouwen bij hun borstimplantaten lekken waardoor een aanzienlijke hoeveelheid siliciumdioxide bevatten. Geen wetenschappelijk onderzoek heeft een back-up deze theorie echter. Worldimage.com adviseert niet consumeren siliciumdioxide in pillen, omdat het wordt gebruikt om glas en elektrische componenten te maken en het zou kunnen zijn "kankerverwekkend voor de mens", aldus het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek.

FDA Rule

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) stelt dat siliciumdioxide over de hele wereld wordt gevonden. Niet alleen is het de basis van zand op stranden, in wateren en woestijnen, maar wordt ook gevonden in drinkwater, in planten en dieren. Daarom is het natuurlijk onderdeel van ons voedsel. Geen wetenschappelijk onderzoek heeft gevonden of het is een noodzakelijke voedingsstof voor ons lichaam, noch is het onderzoek vond geen tekenen dat het veroorzaakt schade aan het lichaam. De regel geldt dat als supplementen minder dan 2 procent van siliciumdioxide bevatten, veilig zijn.