Over Facial Cellulitis bij kinderen

Over Facial Cellulitis bij kinderen

Cellulitis is een infectie van de huid. Facial cellulitis kan bijzonder gevaarlijk zijn omdat het aantal belangrijke structuren in het gezicht, zoals klieren, ogen, mond en neus. Vooral kinderen zijn gevoeliger voor gezicht cellulitis vanwege hun leeftijd, aanleg voor trauma en aantal infecties in gebieden van het hoofd, zoals sinussen, die zich naar het gezicht.

Oorzaken

Bacteriële infectie is de belangrijkste schuldige voor de ontwikkeling van cellulitis gezicht. Bij kinderen kan de bacteriën infecteren gezicht op verschillende manieren: als een infectie die zich verspreidt vanuit een ander gebied --- bijvoorbeeld een septicemie --- of sinusitis of andere bovenste luchtwegen; van direct trauma aan het gebied, dat breekt de huidbarrière waardoor bacteriën om het gebied te infecteren; of insectenbeten en allergieën die jeuk en krassen kan veroorzaken, predisponerende het kind naar een bovenop bacteriële infectie.

symptomen

De belangrijkste symptomen van cellulitis zijn roodheid en zwelling van de betrokken plaats. In het algemeen hebben kinderen koorts als andere infecties zoals sinusitis voorafgaan aan de ontwikkeling van cellulitis. De andere symptomen van het gezicht cellulitis variëren afhankelijk van het betrokken gebied. Bijvoorbeeld, volgens Medline Plus, kinderen met cellulitis rond de ogen, of periorbitale cellulitis, kunnen ernstige zwelling van het gebied rond het oog vertonen --- zozeer zelfs dat het oog volledig kan worden gedekt door de geïnfecteerde huid. Zwelling van de lymfeklieren van de nek is een ander symptoom van het gezicht cellulitis, zoals de lymfeklieren worden ontstoken als het lichaam probeert om te vechten tegen de infectie.

Diagnose

De diagnose van het gezicht cellulitis berust meestal op een lichamelijk onderzoek en de aanwezigheid van zwelling en roodheid van het getroffen gebied. Insectenbeet merken of andere trauma's kunnen vaak worden gedetecteerd, als goed. Het is belangrijk voor de werking van het getroffen lichaamsdeel, bijvoorbeeld merken als er pijn bij beweging van het oog of het openen van de mond. Bacteriële culturen van de omgeving kunnen identificeren vaak de veroorzakende bacterie, die helpt bij de behandeling van de infectie. CT-scans zijn nuttig bij het identificeren van diepere infectie, zoals sinusitis of een abces, die kunnen bijdragen tot de zwellingen in het gezicht.

Behandeling

Behandeling van gezicht cellulitis is gebaseerd op antibiotica. Initiële therapie met orale antibiotica die de meest voorkomende bacteriën die deze infecties te bestrijden. In gebieden waar methicilline-resistente Staphylococcus aureus, of MRSA, heerst, moet ervoor worden gezorgd dat antibiotica die deze zeer resistente bacterie zou elimineren voorschrijven. Als poliklinische orale antibiotica de infectie niet goed kan behandelen, of als er een diepere infectie zoals een abces, dan intraveneuze antibiotica worden gebruikt.

Waarschuwing

Kinderen die periorbitaal cellulitis moeten nauwkeurig worden onderzocht op de aanwezigheid van orbitale cellulitis, een gevaarlijke infectie op te sporen. Volgens de Merck Manuals, symptomen van orbitale cellulitis zijn pijn op oogbeweging, moeite met de gezichtsscherpte tests en knallen uit het oog, een aandoening genaamd proptosis. Kinderen met orbitale cellulitis moet de behandeling met intraveneuze antibiotica en kunnen chirurgische interventie nodig door een oogarts.