over Boeren

over Boeren

Belching is het vrijkomen van gas uit het spijsverteringskanaal via de mond. Het is het resultaat van slikken lucht, gewoonlijk tijdens het eten of drinken. Hoewel het normaal is om kleine hoeveelheden lucht slikken, grote, luidruchtige oprispingen optreden wanneer er te veel lucht wordt ingeslikt. De klinische term voor boeren is oprispingen; de algemene term is oprispingen.

Oorzaken

Boeren wordt meestal veroorzaakt door het eten of te snel te drinken, praten terwijl je eet, drinkt bier, frisdrank of andere koolzuurhoudende dranken die zijn doordrenkt met lucht, kauwgom en roken. Het inademen van sigarettenrook en kauwgom kan zowel ertoe leiden dat u overtollige lucht te slikken en resulteren in oprispingen. Zure reflux of brandend maagzuur, kunnen boeren als gevolg van inslikken overtollige lucht om te proberen om duidelijk uit je keel en slokdarm. Angst kan ook overmatig slikken.

Doel

Boeren releases lucht en gas dat anders zou vestigen in het maagdarmkanaal en een opgeblazen gevoel, ongemak in de borst en de buik, en soms moeite met ademhalen. Sommige mensen opzettelijk oprisping om ingesloten lucht of gas te laten ontsnappen. Voor sommige mensen, boeren wordt een gewoonte.

Implicaties

Sommige mensen oprisping luid en vaak, een aandoening die bekend staat als aerofagie waarbij lucht in de slokdarm wordt ingeslikt en onmiddellijk uitgezet. In dit geval kan boeren worden gediagnosticeerd als gedragsstoornis. Loud boeren is vaak pijnlijk en zelfs als onbedoeld, is onbeleefd beschouwd in vele culturen.

het voorkomen

Eet langzaam en eet kleinere hoeveelheden voedsel en langzaam en rustig te genieten van een drankje, zodat je minder lucht slikken. Drink koolzuurhoudende dranken rechtstreeks uit een glas, niet door een rietje of uit een blikje of fles. Als boeren is een chronisch probleem, moet u wellicht koolzuurhoudende dranken te vermijden. Ook tijdens flare-ups, kan het helpen om vezelrijke voedingsmiddelen en andere voedingsmiddelen die moeilijk te verteren zijn te vermijden. Als roken veroorzaakt boeren, dan heb je nog een reden om te stoppen. Wanneer maagzuur zorgt ervoor dat je oprisping, moet u de onderliggende aandoening met antacida of andere behandelingen op te lossen.

Behandeling

Sinds de eerste inslikken van lucht is vaak een onbewust gedrag, is er weinig een arts kan doen dan andere beoordeling preventieve maatregelen, de mechanismen van boeren leggen en in sommige gevallen, leert ademhalingstechnieken die kunnen helpen minimaliseren lucht slikken. In het geval van overmatig boeren, kan gedrags- of logopedie worden aanbevolen.

Er zijn geen medicijnen voor de behandeling van boeren, maar als maagzuur de oorzaak is, kan maagzuurremmers helpen. Als het probleem is ernstig en hinderlijk, kan angst medicatie ook helpen bij sommige mensen.

In een kleine nota gepubliceerd in het "British Medical Journal," Dr. S. Ming gemeld zijn oplossing aan herhaalde oprispingen als gevolg van nerveuze angst. Hij gaf zijn patiƫnten te bijten op een potlood of zakdoek de luchtstroom te stoppen. Volgens Dr. Ming Deze werkwijze resulteerde in een snelle oplossing van het probleem.