Over Alcohol & amp; Stemmingswisselingen

Over Alcohol & amp; Stemmingswisselingen

Naar schatting 27 procent van de Amerikanen te ontmoeten diagnostische criteria voor alcoholmisbruik of afhankelijkheid, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift "Critical Care Nurse" door Mary G. McKinley, RN. De schadelijke effect alcohol op de hersenen duidelijk wordt gekenmerkt door het onvermogen van een persoon om eenvoudige taken zoals lopen en praten doen. Hoewel deze kortdurende stoornissen, de National Institutes of Health aan dat drinken een veel ruimer effect op de hersenen.

Mood en stemmingsstoornissen

Mood, ook wel bekend als temperament, is een emotionele toestand. In de meest algemene termen, is de stemming vaak gedefinieerd als goed of slecht. Terwijl de Substance Abuse en Mental Health Services Administration blijkt dat stemmingsstoornissen, meestal depressie en manische depressie, worden veroorzaakt door onevenwichtigheden in de hersenen chemische activiteit, alcohol is een geneesmiddel dat werkt door het veranderen van de hersenen chemie.

Mood Swing Patterns

Een studie aan Santa Ana College in Californië bleek dat een stemming swing, dat in het begin van het drinken van een persoon voordoet is mild euforie. Dit gebeurt wanneer de regio van de hersenen dat emotie en gedrag bestuurt wordt aangetast door alcohol. Ernstigere emotionele uitbarstingen kan vaker als een persoon drinken toeneemt. En permanente veranderingen in de hersenen en stemming kan optreden na jaren van gestage drinken.

Als een symptoom

Een symptoom van alcoholmisbruik en alcoholafhankelijkheid is frequente stemmingswisselingen. Een van de eerste mentale processen worden getroffen door afhankelijkheid van alcohol, volgens de advocaat Ron Jourard, een strafrechtelijke verdediging advocaat in Canada, is de mogelijkheid om stemmingswisselingen te controleren. Frequent emotionele uitbarstingen komen vaak voor mensen die chronisch misbruik van alcohol.

Manische depressie

Een studie uit 1998 in het tijdschrift "verslavend gedrag" van Eric B. Raimo van de Universiteit van Californië in San Diego, vond een klein maar significant verband tussen de manisch-depressieve stoornis en alcoholisme. Manisch-depressieve stoornis, volgens de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, kan een korte-acting, extreme stemming schommel met een patroon van de afleveringen verschuiven tussen euforie en depressie. Volgens het National Institute of Mental Health, mensen die lijden aan manische depressie lopen het risico voor het hebben van andere gedragsproblemen. Zij hebben ook de neiging om alcohol en andere middelenmisbruik.

Mood Swings and Recovery

Zelfs nadat een persoon onthoudt van het drinken wordt stemmingswisselingen verwachting aanhouden tot ongeveer twee jaar. Volgens het National Institute on Drug Abuse, medicijnen in combinatie met therapie zijn een belangrijk onderdeel van het herstel van alcohol afhankelijkheid. Medicijnen zoals selectieve serotonine heropname remmers, beter bekend als SSRI's, kan helpen bij het minimaliseren stemmingswisselingen. Gedragstherapie werkt door het veranderen van iemands opvattingen en gevoelens over het drinken.